Sport

PRVENSTVO HRVATSKE U KARATEU: Srebro i bronca putuju u Ploče!

Sjajne vijesti dolaze sa Prvenstva Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu održanom u Rijeci! Prenosimo osvrt sa stranica našeg KK Porto Tolero:


PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE, JUNIORE I ML. SENIORE – RIJEKA, 16-17.11.2019

Iza nas je fantastičan vikend u kojem smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja sa državnih prvenstava osvojivši 1 srebrenu i 1 brončanu medalju za naš klub i grad Ploče.

Prvi dan natjecanja na tatami se izašli kadetkinje, juniori i mlađe seniorke.

Kadetkinje Lara Jovanović i Marina Štrbić nastupile su u kategoriji -54 kg dok je Ana Rešetar radila kategoriju +54 kg. Sve tri cure pružile su svoj maksimum i odradile odlične borbe s velikim trudom i zalaganjem. Najuspješnija među njima bila je Marina Štrbić koja je s tri pobjede došla do polufinala izgubivši od kasnije prvakinje. U borbi za broncu nije uspjela pobijediti te na kraju osvaja 5 mjesto na prvenstvu države. Uz ovakav rad i disciplinu sigurni smo da državna medalja u budućnosti neće izostati.

Junior Frano Dropuljić odradio je solidnu borbu ali protivnik je ovaj put bio za malo bolji.

I šlag na kraju prvog dana natjecanja bila je naša mlađa seniorka Karla Stražičić u kategoriji +68 kg.
Karlu ždrijeb nije mazio jer već u prvoj borbi za protivnicu je dobila aktualnu svjetsku prvakinju fantastičnu Luciju Lesjak od koje gubi rezultatom 4:0. Karla je borbu odradila maksimalno koncentrirano, ali ovaj put bolje nije moglo.
Kroz repasaž Karla dolazi do svoje treće brončane medalje sa prvenstava Hrvatske.

Drugog dana natjecanja imali smo još više razloga za slavlje. Naša Ana Sinković osvojila je srebrenu medalju i naslov viceprvakinje Hrvatske u kategoriji juniorke -59 kg. Do finala je došla s dvije pobjede dok je u finalu morala čestitati standardnoj reprezentativki Hrvatske, curi koja je osvajačica i svjetske medalje odličnoj Petri Nuić.
Čestitke od srca našoj Ani na svojoj prvoj državnoj medalji koja je živi primjer da upornost kad tad donosi rezultat.

U kategoriji + 59 kg nastupila je naša najuspješnija natjecateljica u povijesti kluba Anamaria Maršić. Prvo kolo je prošla rutinski dok u drugoj borbi gubi na kontakte.

Mišljenja smo da je Anamarija teško oštećena u borbi kada kod neodlučenog rezultata ulazi u odličnu seriju gdje iz tri napada svaki pomoćni suci vrednuju bodom koje glavni sudac uzastopno poništava i sudi kazne. Pored svega za Anamariu nije dosuđen i jedan chudan mawashi.
Da nebi ispali da smo previše subjektivni borba se odvijala na tatamiju br. 1 koje je definitivno borilište s najgorim sudačkim odlukama na natjecanju pa možda i u povijesti prvenstava Hrvatske.

Evo primjera: u jednoj borbi mlađih seniorki konačni rezultat borbe bio je 4:3 u kojoj niti jedan od sedam poena nisu dosudili suci već je svaki poen bio dosuđen od strane komisije za žalbe nakon uloženog prigovora trenera jedne i druge natjecateljice. Zaista nevjerojatno, za anale…
Ovim putem molim tajništvo saveza da sucima sa spomenutog tatamija izvadi uputnicu za hitni okulistički pregled jer ovo zaista nema smisla…, ali šta je tu je, idemo dalje. Nesumljamo da će naša Anamaria izaći iz svega ovoga jača i nastaviti sa odličnim rezultatima u budućnosti.

Još jednom od srca čestitamo svim našim natjacateljima koji su još jednom dokazali da je naš klub jedan od stupova karatea u Dalmaciji, te najuspješniji klub naše županije na ovom prvenstvu.

S ove dvije medalje obogatili smo našu riznicu državnih medalja koja je sada na broju 20 od čega je šest zlatnih, 3 srebrene i 11 brončanih medalju na ponos našeg grada Ploča.

Do kraja godine ostala je još jedna prilika na ekipnom prvenstvu Hrvatske 30.11 u Zagrebu na kojem ćemo nastupiti sa ekipom juniorki.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci