Sport

PROTUTNJALE KROZ ZAGREB: Dalmatinki slatke Trešnje(vka) u Zagrebu 

Nakon duže pauze nastavljeno je prvoligaško natjecanje u ženskoj rukometnoj ligi odigravanjem 12. kola još iz prvog dijela natjecanja.

U Zagreb su Pločanke otputovale oslabljenje neigranjem nekoliko igračica i bez predaje ali od samog početka utakmice krenule su silovito prema vratima Trešnjevke, sigurne u obrani i efikasne u napadu te već u 1.minuti imala dva pogodka u svoju korist.

U 15.minuti je bilo već velikh +7 sa kojom se razlikom i otišlo na odmor (10:17). U drugom dijelu nastavile su sa dobrom igrom da bi u 33.minuti imale i najveću prednost na utakmici +9 pogodaka (10:19).


Tijekom cijelog susreta domaće nisu imale prilike da poravnaju rezultat tako da su djevojke sa Neretve igru držale u svojim rukama do posljednjeg znaka sudaca kada je mogla početi pjesma.

TREŠNJEVKA          25  (10)
DALMATINKA        30   (17)

Trešnjevka -Dalmatinka 25:30(10:17)

Zagreb – ŠD Trešnjevka – Kutija šibica. Gledatelja – . Suci: Josip Kuhar i Damir Prelčec

Trešnjevka: Rakitničan, Kardaš, Lovrenčević (10 obrana), Marić (5), Čale (2), Lukšić, Krajpl (4), Adamić, Andrijanić (3), Laco, Ferenčević (2), Curić (1), Dervić, Barle, Miholić (2), Kapetanović (6). Trener – Nikola Škorić

Dalmatinka: Jurina, Jelčić (10 obrana), Domić (2), Gustin, Galov, Lovrić, Jarak (4), Klarić (1), Zelić (5), Bule (7), M.Žderić (1), Marić (6), Oršulić (1), I.Žderić (2), Čupić, Krilić (1). Trener – Ivan Jerković

Isključenja: Trešnjevka 2 min. Dalmatinka 2 min.
Sedmerci: Trešnjevka 4/4. Dalmatinka 4/4.

Piše: Branko Kulidžan