Sport

PROTIV DOMAĆINA ZA BRONCU: Sretno cure!

Danas je posljednji natjecateljski dan 14.EP za rukometašice u Danskoj. Saznat ćemo tko će i s kakvim odličjima kući. Među kvartetom najuspješnijih reprezentacija je i Hrvatska. Ponosni smo na najbolji rezultat reprezentacije Hrvatske u povijesti, a bronca bi zaista bila zlatnog sjaja.

U svakom slučaju, bez obzira na konačni ishod, ženska rukometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je najbolji rezultat od svih naših ekipa, u bilo kojem sportu, u 2020.godini. Dakle, najbolja su ženska sportska ekipa Hrvatske za ovu godinu.

U 15,30 u danskom Herningu igra se susret za 3.mjesto, domaćin Danska i naša reprezentacija. Danska ima tri titule europskih prvakinja, još dva srebra, a posljednju veliku medalju osvojile su 2013. na SP u Beogradu, broncu. Danska je favorit, po arogantnim i bahatim najavama, očekuju lagan put do medalje. Naše djevojke koncentriraju se na posljednju susret natjecanja, odlučne da daju maksimum u svakom pogledu. Ne moraju se opterećivati konačnim ishodom, neka samo odigraju kako znaju i umiju, i to će biti to.


U finalu sastaju se braniteljice naslova Francuskinje i Norveška, top ekipa koja je pokazala najviše na ovom prvenstvu. (jv).

Tag