Sport

Proletin plavi stroj melje i dalje: Petarda u mreži Orkana!

Odličan ambijent, pune tribine, dobra igra domaće momčadi i puna mreža gostiju gdje smo vidjeli 6 pogodaka, 2 jedanaesterca i dva isključenja, te 5 opobjedu domaćih u proljetnom dijelu natjecanja..

Sve je počelo ispitivanjem snaga ali otvorenim pristupom utakmici. Prvi ulazak gostiju u kazneni prostor domaćina i šok već u 8.minuti susreta kada je preciznim i efektnim pogodkom Klarić uspio savladati vratara Ljubičića. Od tada Jadran preuzima inicijativu i redaju se poluprilike bez promjene rezultata, a onda u 42.minuti Družijanić ulazi u kazneni prostor gostiju, obrambeni igrač ga ruši, a sigurni sudac koji je bio na svega par metara od događaja pokazuje na “kreč”.

Siguran realizator je bio smireni Ivan Račin koji ovim pogotkom poravnava rezultat na 1:1 sa kojim se odlazi na odmor. U drugom dijeli Jadranaš ko osice opsjedaju gol gostiju što im je i urodilo plodom u 54.minuti kada Abel Kalfić pogađa za vodstvo Pločana. Već u 59.minuti bilo je 3:1 a pogodak je postigao Ante Musulin, prije postignutog pogodka zbog učestalog prigovaranja na odluke glavnog suca udaljen je predstavnik gostiju DEalibor Vuković.


Nije se dugo čekalo ni na četvrti pogodak domaćih, loptu je na desnoj strani primio A.Musulin i sjurio se prema protivničkom vrataru te topovskim udarcem savladao vratar gostiju ali loptu sa gol crte rukom izbija i spriječava pogodak Ante Tokić. Sudac pokazuje igraču direktan crveni karton a domaćinima dosuđuje jedanaesterac. I ovaj put nepogriješiv je bio Iva Raič.

Točku na “i” stavio je kapetan Goran Barbir pogotkom u 89. minuti te konačan rezultat 5:1 i još tri boda na konto plavih sa ušća Neretve.

 

JADRAN LP    5

ORKAN            1

PLOČE Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 400. Sudac Jerolim Čudina(Pridraga). Pomoćnici: J.Katuša i N.Šimunac.

STRIJELCI: 0:1 – Klarić(8), 1:1 – Raič(42 – 11m), 2:1 – Kalfić(54), 3:1 – A.Musulin(59), 4:1 – Raič(64 – 11m), 5:1 – Barbir(89)

JADRAN LP: Ljubičić, Petrović, Kraljević, Barbir, Raič, Družijanić, Paponja, Marko Musulin(od 76. Šunjić), A.Musulin, Martin Musulin(od 84. Zmijarević), Kalfić(od 59. Marinović). Trener: Goran Proleta

ORKAN: Baučić, Tokić, Ljubić(od 68. Mandurić), Baraban, Romić, Miljak, Jurić, Roguljić(od 54. Kustura), Jukić, Klarić, Legčević. Trener: Goran Šušnjara.

ISKLJUČENJA: Tokić(63), Vuković predstavnik gostiju(56)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Paponja

 

Pripremio: Sana