Sport

Proleta izbornik Dalmacije, Nikolac i Oršulić na popisu

Sutra (utorak), s početkom u 17 sati, na igralištu županijskog ligaša Sloge u Mravincima odigrat će se selektivni susret za izbor reprezentacije Središta Split koja će se nadmetati sa selekcijama ostalih nogometnih središta u Hrvatskoj. Pobjednik ovog nadmetanja predstavljat će Hrvatsku na amaterskom prvenstvu Europe.

Izbornici dalmatinske selekcije Goran Proleta (Jadran LP) i Mislav Karoglan (Croatia Zmijavci) izabrat će 18 nogometaša, od pozvanih 30-ak, a među pozvanim za ovaj ogledni susret su Stipe Nikolac (Jadran LP) i Marin Oršulić (Gusar). Tule i Puvalo u jesenskoj polusezoni bili su suigrači u Gusara, Nikolac je bio i kapetan žutih s Pržine a u proljetnjem nastavku sezone vratio se među matične jadranaše.

Izabrana vrsta Dalmacije prvi susret igrat će protiv odgovarajuće selekcije Varaždinske regije. Mali upitnik kod nastupa Oršulića zbog lakše ozljede zadobivene na jučerašnjem susretu u Metkoviću. U svakom slučaju, sretno izborniku Proletu i našim momcima, kako danas na izbornom susretu tako i na, vjerujemo, nastupima do kraja.


Tekst i fotografije: Jurica Vukojević