Sport

PRIPREMA SE PRAVI SPEKTAKL Danas se vesla Maraton lađa!

Danas će se na relaciji dugoj 22,5 kilometara održati 24. Maraton lađa na Neretvi koji se tradicionalno vozi rijekom Neretvom od starta u Metkoviću do cilja u Pločama.


Najveći maritimni sportski događaj u ovom dijelu Europe

Podsjetimo neretvanski Maraton lađa amatersko je sportsko natjecanje u utrci lađama, tradicionalnim autohtonim plovilima u dolini rijeke Neretve. Održava se jednom godišnje, druge subote u kolovozu. Stotine veslača sudjeluje na utrci koja se vesla rijekom Neretvom i njenim rukavcima na potezu od Metkovića do Ploča.

Maraton lađa tijekom godina postao je najveći maritimni sportski događaj u ovom dijelu Europe te iz godine u godinu privlači sve veći broj veslača i gledatelja.

U utrci svake godine sudjeluju brojne lađarske ekipe i stotine veslača koji daju sve od sebe. Točnije, ove godine sudjelovat će više od 40 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. No, u toj utrci, iako je stvar prestiža, pobjeda ipak nije najvažnija. Najvažnija je hrabrost i želja za održavanjem tradicije, podsjećanje na život i trud naših starih.

Budite na obalama svojih mjesta ili ostanite uz HRT

Zasigurno, veliki je i navijački interes, no zbog poštivanja svih epidemiološkim mjera službeno praćenje Maratona lađa navijačima neće biti omogućeno.

Iz Udruge lađara Neretve pozivaju građane da veliku neretvansku manifestaciju prate s obala svojih sela i gradova ili u svojim domovima putem uživo prijenosa HRT-a koji je i ove godineodlučio drugu subotu kolovoza ‘posvetiti’ neretvanskom Maratonu.

Start Maratona lađa očekuje se oko 17 sati u Metkoviću, a dolazak prvi i najboljih posada očekuje se iza 19 sati na pločanskoj Rivi.

Poznato je da ove godine veliki broj ekipa konkurira za neko od prva tri mjesta. Najbolja ekipa bit će bogatija za vrijedan i pozamašan novčani iznos, a osim toga dobit će i štit kneza Domagoja u privremeno vlasništvo.

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci