Sport

Priopćenje Udruge lađara Gusari Komin: Nećemo dopustiti kaljanje ugleda naše Udruge

Priopćenje Udruge lađara Gusari Komin sa njihovih službenih stranica prenosimo u cijelosti:

[ODGOVOR NA „PRIOPĆENJE ZA JAVNOST“ SA FACEBOOK STRANICE „MARATONA LAĐA“]

Ovim putem želimo obavijestiti javnost i Nadzorno stegovni odbor ULN na nepravilnosti rada Upravnog odbora Udruge lađara Neretve i ostalih tijela zaduženih za odluke o žalbama i kaznama navedenim na štetu Udruge lađara Gusari Komin.

Naime, proteklo je mjesec dana od Maratona lađa i 15 dana od datuma kojeg u navedenom Priopćenju o kaznama potpisuje Upravni odbor ULN.


U spomenutom vremenu od 26. kolovoza do danas na adresu naše Udruge, a ni na adresu „kažnjenog“ veslača nije došla nikakva službena obavijest. Očekujemo od ULN, odnosno tijela zaduženih za žalbe i kazne otklanjanje nepravilnosti, odnosno obrazloženje kazni i činjenica na kojima su utvrđene pošalju na prikladan način, odnosu na našu adresu kako se napominje i u Statutu ULN. Štoviše, u članku 31. Statuta ULN jasno stoji da se protiv svake odluke o stegovnim mjerama u roku od 15 dana od primitka odluke može žaliti na što nadzorno stegovni sud mora sazvati Skupštinu te pred istom zatražiti razmatranje odluke. Pošto odluku o stegovnim mjerama službeno još nismo dobili, smatramo da nismo ni kažnjeni, ni naša Udruga, a ni veslač. Pošto nismo službeno kažnjeni, nemamo pravo ni na žalbu.

ULN očito smatra da ima pravo na ovakvo ponašanje i da nas nisu dužni službeno obavijestiti o donešenim stegovnim mjerama uz obrazloženje donešenih mjera. Štoviše, o neprimjerenom ponašanju svjedoči i činjenica da nam nagrada za od 8.000,00kn za osvojeno treće mjesto još nije ispaćena(svim drugim ekipama jest), odnosno ovim neprimjerenim potezima ULN vjerojatno želi pokazati da su oni u ovom slučaju „bog i batina“ i da se na njihovu odluku nitko nema pravo žaliti te ovu situaciju žele riješiti „prebijanjem“ dugovanja preko donešene kazne.

Smatramo da ovakvo ponašanje i odluke ne štete samo ugledu naše Udruge, već i ugledu ULN te samog Martona lađa koje je sličnim ponašanjem, nemarom i odlukama u prošlosti već nepovratno oštećeno.
Pošto smatramo odgovornim tijela zadužena za ovakve odluke, ponašanje i nemar tražimo od Nadzorno stegovnog odbora sazivanje Skupštine, preispitivanje svih ovih odluka, i utvrđivanje odgovornosti za ovakve postupke.

O 2 točke po kojima smo „optuženi“ očitovati ćemo se u našoj žalbi nakon službenog primitka odluke ili na samoj Skupštini koju je Nadzorno stegovni odbor dužan sazvati. U slučaju na ponovno oglušivanje, odnosno u roku tjedan dana, našu žalbu Nadzorno stegovnom odboru ćemo poslati u pisanom obliku te na ispravne načine zatražiti sazivanje Skupštine.Isto tako, smatramo da uz službenu odluku o stegovnim mjerama nam treba biti dostavljena žalba na osnovu koje su donešene stegovne mjere, odluke žalbenog vijeća te uz dokaze i obrazloženje o donešenim odlukama.

Smatramo da ovakva medijska prepucavanja štete najviše Maratonu lađa, pa i ovaj naš tekst, ali niti u jednom slučaju više nećemo dopustiti kaljanje ugleda naše Udruge. Žalosno je da je priopćenje o stegovnim mjerama objavljeno gotovo u svim medijima, a mi odluku još nismo dobili. Pitanje je dali u ovakvim odlukama ima sukoba interesa? Pitanje je koji je cilj ovakvog ponašanja? Gašenje Udruge lađara Gusari Komin ili naše nenastupanje na sljedećim Maratonima? Gospodo draga, daleko smo od toga i vjerujte iz ove situacije mi ćemo izaći još jači, a sposobnost naše Uprave, sposobnost naših veslača, VOLONTERA, kako vi sami sebe volite nazivati i ubuduće će biti „trn u vašim očima“!