Sport

Priopćenje NK Jadrana

Dragi navijači i prijatelji Jadrana,

kao što vam je poznato, Jadran ove srijede, 11.12. 2013. nije otputovao na Lastovo na utakmicu protiv NK Omladinca i po svemu sudeći ta utakmica će biti registrirana s 3:0 za domaćina, pa sam vam dužan objašnjenje zbog čega je do ovakvog ishoda došlo. Kada smo dobili termin odigravanja utakmice, bili smo svjesni da nismo u mogućnosti povesti momčad na Lastovo zbog školskih, fakultetskih i poslovnih obveza naših igrača. Kontaktirajući domaćine s Lastova, dobili smo informaciju da ni oni nisu u mogućnosti u tom terminu organizirati utakmicu, te smo po ustaljenoj praksi i pismeno zatražili od Nogometnog saveza županije odgodu utakmice za proljeće, a isto je učinio i NK Omladinac.

U telefonskom rezgovoru s predsjednikom Omladinca rečeno nam je da iako dođemo na Lastovo, utakmice neće biti jer oni ne mogu skupiti momčad. Na koncu su, nesportski, iskoristili priliku za lagana 3 boda. Naravno, u posjedu smo svih dopisa i zahtjeva za odgodom koji su poslani i od naše strane, i od strane NK Omladinca. Sluteći da bi se ovako nešto moglo dogoditi, kontaktirao sam gospodina Vladu Ivetu iz HNS-a, koji se nije mogao načuditi ovakvoj odluci. Isti odgovor, uz upit „je li to moguće“, dobio sam od gospodina Šuprahe iz Splita, gdje jednu utakmicu odgađaju već 3 puta, samo kako bi očuvali regularnost natjecanja. Budući se ovdje radi o amaterskim klubovima, koji često ne mogu iz opravdanih razloga odigrati utakmice u zadanim terminima, županijski nogometni savezi obično puštaju klubovima da se dogovore za termin koji im dogovara, a tako je bio slučaj i u ovoj sezoni u nekoliko navrata. Sve do sada, kada je predsjednik Nogometnog saveza naše županije, gospodin Mate Dugandžić, odlučio promijeniti pravila, dovesti regularnost natjecanja u pitanje, i poigrati se s ugledom Jadrana, sve kako bi pokazao građanima Ploča i županije svoju „veličinu“.


Na naš upit iz kojih razloga i koji su argumenti da se ovakva odluka donese i zašto se odstupa od ustaljene prakse, dobili smo odgovor karakterističan za ljude koji danas odlučuju u našem nogometu: „Zato šta san ja tako reka!“. Ne razumijem zašto dotični nazovi gospodin, inače bivši kapetan Jadrana, a današnji dogradonačelnik Ploča, donosi ovakve odluke na štetu kluba koji bi mu uz njegov Gusar trebao biti najbliži, ali budući da, kao i Vi, znam o kome se radi, zdrav razum mi govori da ništa drugo ni ne treba očekivati. Čini se da je prošlogodišnji Jadran mnogima bio draži od ovog, koji gazi konkurenciju, i koji će vrlo brzo biti tamo gdje pripada.

Na kraju, koristim prigodu da se ispričam svim navijačima Jadrana zbog situacije u kojoj smo se ne svojom krivicom našli. Spremni smo na proljeće odigrati ovu utakmicu u terminu koji svima odgovara i platiti troškove puta službenih osoba jučerašnje neodigrane utakmice, iako nam rezultatski ta 3 boda ništa ne znače, jer je sasvim neupitno da ćemo osvojiti prvo mjesto, čak i ako nam „gospoda“ oduzmu i 10 bodova.

Srdačan pozdrav,
Hrvoje Vejić