Sport

Priopćenje Jadrana: Svi znaju tko je krivac incidenta

Prenosimo priopćenje za javnost o nemilim događajima na prijateljskom nogometnom susretu u Međugorju koji su odigrali jesenski prvak Federacije BiH Olimpik iz Sarajeva i trećeligaš Jadran Luka Ploče.

Poznato je da je susret u 25.minuti prekinut kod rezultata 0:0 zbog međusobnih verbalnih napada i neopreznih startova igrača koje se pretvorilo u obostrano naguravanje. Naguravanja i međusobna povlačenja nisu prestala ni nakon nekoliko minuta već se sve pretvorilo u obostarnu tučnjavu gdje su sudjelovali čak i oni koji u tom trenutku nisu bili u igri. Nakon desetak minuta sve se smirilo, a suci utakmice su odlučili prekinuti obzirom da nije bilo više uvjeta za nastavak susreta

Povodom toga oglasili su se iz uprave NK Jadran LP priopćenjem za javnost:


“Žao nam je što smo bili sudionici neželjene scene na jednoj prijateljskoj utakmici. Zgroženi smo zbivanjem u Međugorju pogotovo jer je naš klub završio na naslovnicama dnevnih novina i portala zbog “nenogometne stvari”. Zadnjih nekoliko sezona smo perjanica županijskog i dalmatinskog nogometa po odličnim međuklupskim i međuljudskim odnosima što smo stekli ozbiljnim pristupom i rezultatima.

U klubu okupljamo djecu i mlade ljude te ih učimo prije svega poštenom odnosu prema drugom, moralu, kulturi i toleranciji da bi se tek onda bavili nogometnim vještinama. Za incident koji se dogodio svi znaju tko je krivac tako da više nije potrebno spominjati, a dovoljna nam je satifikacija da se direktor Olimpika ispričao našem sportskom direktoru s naglaskom da ovaj događaj bude samo jedan ružan dan kojega treba zaboraviti što prije.

Mi se okrećemo početku proljetnog dijela natjecanja sa željom da se ovako nešto nikada više ne ponovi ne samo nama već nigdje na nogometnim terenima” – stoji u propćenju.

Piše: Branko Kulidžan