Sport

Prijave klubova za jedinstvenu treću ligu su do 16. veljače

Svi trećeligaški klubovi dobili su mailom dokumentaciju vezano za prijavu za Treći stupanj natjecanja. Rok za prijavu za Treći stupanj u natjecateljskoj 2022/2023 godini je 16.2.2022., do je rok za predaju dokumentacije do 30.4.2022.


Konačnu odluka o klubovima koji su ispunili uvjete za nastupanje u Trećem stupnju natjecanja za natjecateljsku 2022/2023 komisija će donijeti 25.5.2022, a ista će biti objavljena u roku od sedam dana od dana donošenja, piše Dalmatinski nogomet.

U natjecanju i kvalifikacijama za ulazak u treći stupanj natjecanja mogu sudjelovati samo klubovi koji su za odgovarajuću natjecateljsku godinu dobili licencu za igranje u trećem stupnju. Kriteriji su podijeljeni u četiri skupine: sportski, infrastrukturalni, administracija stručno osoblje i pravni.

Neki od kriterija (ostali u dokumentu ispod teksta):

Kod prijave za treći stupanj klub mora imati pet (5) momčadi mlađih uzrasta u klubu prema dobnim kategorijama i to: 1. početnici, 2. mlađi pioniri, 3. stariji pioniri, 4. kadeti, 5. juniori. Svaki klub mora imati minimalno 100 registriranih igrača mlađih dobnih uzrasta, u redovnom natjecanju raspoređenih u navedene kategorije u natjecateljskoj godini prije plasmana u treći stupanj natjecanja.

Klub za odigravanje službenih utakmica u natjecanju trećeg stupnja mora imati na raspolaganju stadion koji se nalazi na području grada/općine u kojoj se nalazi sjedište tog kluba. Minimalni kapacitet stadiona je najmanje tristo (300) individualnih sjedalica s naslonom i od toga obavezno sto (100) natkrivenih sjedalica.

Minimalno 4 svlačionice za momčadi minimalne veličine 25 m2, te kupaonicom i WC-om (računajući i objekt za odigravanje utakmica). Obavezno 1 pomoćni teren min. dimenzija (100 x 64 m) od umjetne ili prirodne trave.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci