Sport

Prijateljska utakmica: POTOP GUSARA U OPUZENU

NERETVANAC – GUSAR 7:1 (7:0)

Nova provjera kominskog županijskog prvoligaša završila je visokim porazom kod trećeligaša iz Opuzena. Na Podvornici domaći nogometaši Neretvanca napunili su mrežu Gusara, konačni rezultat 7:1 za Plavu makinju. Što se Žute podmornice tiče bio je to susret s dva potpuno različita lica. Prvo slabo, očajno u svakom pogledu pa su rastrčani domaćini čak sedam puta zatresli mrežu Kominjana. Već u 1.minuti su Opuzenci eurogolom načeli mrežu gostiju, do odlaska na veliki odmor još šest puta je vratar Gusara morao potpisati kapitulaciju. Jednostavno, išlo se iz greške u grešku što su plavi znalački kažnjavali.

Nastavak donosi potpuno drugu priču i sliku kominske momčadi. Očito je na velikom odmoru djelovala jezikova juha trenera Mustapića pa je znatno odgovornijom i kompaktnijom igrom Gusar drugih 45 minuta riješio rezultatski u svoju korist. Ispada tako da je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. Drago Jelavić Giša odlično je s lijevog boka nabacio pred vrata Neretvanca gdje je domaći stoper ispred Jure Vladimira Gibe pospremio loptu u vlastitu mrežu.


Gusar i Neretvanac u Kominu, najvjerojatnije sredinom ožujka, igraju polufinale kupa NC Neretva.

U nedjelju, 3.ožujka, na Pržini nova provjera za žute, u goste im stiže Faraon iz Trpnja, jesenski prvak 2 ŽNL DN. Početak susreta u 14 sati.

Svlačionica Gusara u proljetnom nastavku prvoligaške konkurencije naše županije bit će jača za Luku Benića, mladog vratara koji na Pržinu stiže iz pločanskog trećeligaša Jadran LP.

Tekst i foto: jurica Vukojević