Sport

PRETKOLO ZAVRŠNICE HRVATSKOG KUPA: Šteta, pali nakon ruleta jedanaesteraca

Zaustavljen je Jadran Luka Ploče u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Belišće, također trećeligaš, ali član istočne skupine, slavio je protiv člana južne skupine kod kuće sa 4:2 nakon jedanesteraca.

Nogometaši Belišća i Jadrana iz Ploča odlučili su se prije svega na čuvanje vlastite mreže. U takvoj igri stvorilo se malo prilika. Najvažnije se događalo od 85. minute, kada tri prekršaja nad Zoranom Ratkovićem sudac Josip Lučić nije svirao. Veteran Belišćana uspio se othrvati, ali nakon intervencije pomoćnog suca Dražena Pejića zaradio je crveni karton. Nakon toga gledatelji su se pobunili i u kratkom roku izazvali dva prekida. Kod prvoga jedan je neodgovorni gledatelj ušao u teren, a drugi je prekid bio nakon intervencije pomoćnog suca Pejića, koji je delegatu signalizirao da su mu prijetili iz publike. Igrača više gosti nisu iskoristili u produžetcima i pristupilo se ruletu jedanaesteraca – stoji u izvješću Glasa Slavonije.

Kod domaćina svi igrači su pogodili, a kod gostiju iz Luke Ploče Dinu Primorcu je vratar Marin Stanić obranio, a Ivan Paponja je promašio vrata, pa su se Belišćani plasirali u šesnaestinu finala.


ŠESNAESTINA FINALA
Parovi šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa: Karlovac 1919 – GNK Dinamo, Buje – Rijeka (branitelj naslova), Mladost Petrinja – HNK Hajduk Split, Hrvace – Slaven Belupo, Belišće – Split, Vuteks Sloga – Osijek, Oriolik – Lokomotiva, Jadran Poreč – Inter Zaprešić, Kurilovec – Istra 1961., Sloga Nova Gradiška – Vinogradar, Zagora – Zadar, Slavonija Požega – Šibenik, BSK – Cibalia, Gorica – Zagreb, Varaždin – Rudeš

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci