Sport

PRESJEK AKTIVNOSTI PROJEKTA „Zajedno u zdravlju, zajedno u sportu“

Projekt „Zajedno u zdravlju, zajedno u sportu“, koji je prijavila Zajednica sportskih udruga Grada Ploča u partnerstvu s Gradom Ploče, vrijedan  je 835.880 kuna, od čega je 710.498,00 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije, a 125.382,00 iz državnog proračuna.

Projekt je izradila Razvojna agencija Grada Ploča PLORA.

Projekt se realizira sukladno ugovorenim  rokovima a opći cilj ovog projekta je povećanje uključenost djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti i/ili osoba s invaliditetom u zajednicu kroz šport, odnosno Povećanje dostupnosti besplatnih športskih sadržaja s ciljem uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti. Projektom se planira motivirati 50-ero djece i mladih na bavljenje sportskim aktivnostima koju do ovog projekta nisu sustavno prakticirali, organizirano poticati mlade na uključenje u športske aktivnosti isto tako poticati i motivirati one mlade koji zbog nedostatka podrške i financijskih sredstava planiraju napustiti sport ili rekreaciju.


Već su zaposleni licencirani rukometni i nogometni stručnjaci koji svoje aktivnosti provode u NK Jadranu i RK Dalmatinki.

Projekt promiče zdrave stilove života, potiče integraciju i socijalizaciju djece i mladih različitih psihofizičkih,dobnih i socijalnih karakteristika. U Pločama, Kominu i Staševici opremljena su  sportska igrališta spravama za vježbanje na otvorenom pojedinačne vrijednosti 50.000,00 kuna sa PDV-om. Svrha ove aktivnosti je povećati broj rekreativaca, pružiti im besplatnu športsku aktivnost te dodatno popularizirati bavljenje športom.

Pravo na besplatnu sportsku opremu kroz dvije godine imaju  djeca i mladi do 25 godina koji ispunjavaju jedan od uvjeta:

  • djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni
  • djeca čiji su roditelji nezaposleni
  • djeca i mladi čiji su roditelji korisnici doplatka za djecu
  • djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji
  • djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece
  • djeca i mladi s problemima u ponašanju
  • djeca s teškoćama u razvoju
  • mladi korisnici stipendija za studente slabijeg imovinskog statusa

Zainteresirani se mogu javiti na mail: zaj.sportovagradaploca@gmail.com ili broj mobitelja : 099-428-9854

Tekst i foto: Grad Ploče