Sport

Praznik rukometa: PODRAVKA STIŽE NA UŠĆE NERETVE

17.kolo prvoligaške konkurencije dovodi u naš grad najkvalitetniji, najjači ženski rukometni sastav u Hrvata. Dovoljno je napisati da Podravka Vegeta stiže na ušće Neretve i da to predstavimo kao praznik rukometa.

Gošće su apsolutne favoritkinje, očekuje se njihova 17.pobjeda, a na našim djevojkama je da im pruže što dostojniji otpor, u okvirima svojih mogućnosti. U Koprivnici je bilo 27:16 (14:10), ništa ne bih imali protiv da se to sada ponovi.

U redovima sastava iz Koprivnice brojne su internacionalke, svoje mjesto u tom izabranom društvu ima i nadarena 20-godišnja Lea Franušić, djevojka koja je prve rukometne korake napravila u Dalmatinki i onda se preselila u Podravinu. U domaćem sastavu pod znakom pitanja je nastup Ive Žderić, Andree Klarić i Magdalene Žderić, međutim tko će se suprostaviti renomiranim gošćama znat će se na posljednjem treningu.


Nakon ovog susreta Dalmatinki slijede dva gostovanja, Osijek i Zrinski Čakovec. Neugodan raspored, a Dalmatinka je trenutno na 12.mjestu s 10 bodova, Podravka je naravno prva s maksimalnim bodovnim učinkom, 32.

Susret se igra u subotu, Dom sportova Ploča, 19 sati.

RASPORED 17.KOLA 1 HRL (Ž): ZAGREB Lokomotiva – Osijek, VIROVITICA 1234 Virovitica – Sesvete Agroproteinka, DUGO SELO Dugo Selo 55 – Split 2010, CRIKVENICA Murvica – Bjelovar, UMAG Umag – Koka, ČAKOVEC Zrinski – Sinj, PLOČE Dalmatinka – Podravka Vegeta.

Tekst: Jurica. Vukojević
Foto: RK Podravka Vegeta

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci