Sport

POVRATAK U DRUGU LIGU: Pločanski šahisti spektakularnom pobjedom u Aržanu završili sezonu!

Dana 19.11.2022. odigrano je posljednje kolo treće šahovske lige Jug u 2022.

Šahisti Ploča morali su otići u goste vodećoj ekipi u tom trenutku iz Aržana. Pobjeda u gostima protiv vodećih na tablici bila je sama po sebi izazov, ali da stvar bude teža ne bi bila dovoljna.

Aržano je imao bolju “gol razliku” i bili su direktni rivali za ulazak u viši rang natjecanja.


Minimalna pobjeda trebala je biti 4:2, kako bi se izjednačila “gol razlika” i odlučivao dodatni kriterij koji je ovisio o rezultatima drugih momčadi. Upravo se to i dogodilo. Pločani su dobili 4:2 u gostima vodeću ekipu, a faktor sreće u dodatnim kriterijima i ostalim rezultatima ovaj put je bio na strani šahista iz Ploča.

Na kraju je Šibenik iskoristio kiks Aržana i pobjedom u zadnjem kolu zasjeo na prvo mjesto tablice, a Pločani su preko “pune linije” u zadnjem trenutku prestigli Aržano za drugo mjesto na tablici koje sigurno vodi u drugu šahovsku ligu. Aržano je završio na trećem mjestu.

Individualne rezultate igrača ostavit ćemo za rezime na kraju godine, ali svi su pridonijeli velikom uspjehu ekipe iz malog grada i mladog kluba koji postoji samo 7 godina, a po drugi put je izborio drugu šahovsku ligu od trenutno pet postojećih liga na jugu od Dubrovnika do Zadra.

Za konkurentnost u višem rangu natjecanja bit će nužan koji igrački transfer, a dobro došao je i koji novi sponzor, ali to će već biti slatke muke, nakon slatkog izborenog plasmana.

​Rezultati po pločama:

1. Viskić : Novak 0:1
2. Porobija : Čulo 1:0
3. Filipović : Poljak remi
4. Boroje : Knezović 1:0
5. Blažević : Ćapin remi
6. Bulum : Ljubičić 1:0

UKUPNO Š.K. Ploče : Š.K. Petar Žaja (Aržano) 4 : 2

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci