Sport

POVRATAK NA STAZE POBJEDE: Dalmatinka – Osijek 27:23

I drugi put ove sezone Dalmatinke slave protiv sastava iz Osijeka. Ovoga puta znatno teže nego u prvom dijelu natjecanja kada je bilo 30:21. Važna je ovo pobjeda za Pločanke, prije svega radi vraćanja dobrog raspoloženja u svlačionicu a ujedno prekinut je bodovni post unatrag četiri kola. Gošćama iz Slavonije ostaje grčevita borba za ostanak među prvoligašicama.

Prvi dio rezultatski je pripao Osijeku koji je znalački koristio slabosti u domaćoj obrani. Bilo je previše dekoncentracije u domaćim obrambenim redovima, kao da je postojao neki grč koji ih je sputavao, očito su glavama kružile misli iz slabih izdanja protiv Splita 2010 i Trešnjevka. U prvih 30 minuta u rubrici obrana bila je samo jedna jedina Petre Marinović. Sve to skupa donijelo je Osijeku u 24. minuti velikih +4 (13:9). Do odlaska na veliki odmor igračice trenera Jerkovića uspjele su zbiti redove, prenule se i smanjile zaostatak na minimalnu razliku (13:14).

Nastavak je zasluženo otišao na stranu domaćina koji je na krilima svojih juniorskih reprezentativki Lane Jarak i Eme Barbir najprije izjednačio u 33. minuti (15:15), poveo u 38. minuti (17:16) da bi u 45. minuti prvi put stigao do obećavajućih +4 (21:17). Uspjele su Dalmatinke zadržati tu prednost do samog kraja, a točku na „i“ stavila je Magdalena Žderić u 60. minuti iz sedmerca.


Vrijedi istaknuti dvije obrane sedmeraca kapetanice Vlatke Jelčić u trenucima kada se lomio rezultat, u 44. minuti (20:17) i 51. minuti (23:20). Anđela Zelić je u pravom trenutku postigla dva gola iako je do tada imala nekoliko promašaja, Renata Vladimir standardno dobra, Andrea Klarić, Marija Radoš i Iva Žderić učvrstile su obranu na vrijeme, Magdalena Žderić zapažena u oba smjera. Ukratko, dobro kolektivno izdanje donijelo je devetu prvenstvenu pobjedu. Slijedi gostovanje u Bjelovaru.

19. KOLO 1. HRL (Ž): DALMATINKA – OSIJEK 27:23 (13:14)
Dom sportova. Gledatelja 200. Suci: Dražen Anušić (Primorski Dolac) i Dubravko Vukovac (Split). Nadzornik: Siniša Rudić (Biograd n/m).

DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (5+2), Petra Marinović (1), Petra Sršen; Lucija Cvijanović, Lana Jarak 8, Renata Vladimir 6 (2), Anđela Sušak, Anđela Zelić 4, Ema Barbir 5, Magdalena Žderić 4 (2), Marija Radoš, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac. TRENER: Ivan Jerković

OSIJEK: Katarina Borac (8), Magdalena Brkić (0+1); Marina Putnik, Andrea Daidžić, Lea Hren 1, Dora Lacković 7 (2), Josipa Jerčinović 7, Zorana Milić 3, Marija Prskalo, Petra Jeršek 1, Ena Zagorščak 4, Mirta Špoljarić, Ana Damjanović. TRENERICA: Jelena Crnov

SEDMERCI: Dalmatinka 4/5, Osijek 3/5.
ISKLJUČENJA: Dalmatinka 8 minuta (Klarić 2+2, Vladimir, M. Žderić), Osijek 8 minuta (Zagorščak 2+2, Hren, Jerčinović).
IGRAČICA UTAKMICE: Lana Jarak

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci