Sport

POSLJEDNJI POZDRAV: Pero Jarak 1932. – 2021.

Jučer je u 90.godini preminuo dugogodišnji sportski djelatnik Pero Jarak.

Pamte ga posebno pločanske sportašice i sportaši iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Sjetit će se njegove uobičajene susretljivosti i karakterističnog smješka. Barba Pero, kako su ga oslovljavali, znao ih je saslušati i udijeliti pravi savjet.

U mladosti je bio aktivni nogometaš, kažu brzonogi i ubojiti krilni napadač. Kasnije neumoran u pomaganju pločanskim sportašima, najviše nogometašima trećeligaša Jadrana LP. Niz godina bio je tajnik nogometnog kluba s ušća Neretve, brojne generacije jadranaša pamtit će ga kao neizostavno lice na Jadranovu.


Uživao je vodeći svoje malonogometaše Željezničara u zlatnim vremenima pločanskog malog nogometa na Močvari. Godinama, nekoliko mandata, bio je tajnik Saveza za fizičku kulturu Ploča, prvi voditelj kultnog SC Močvara od 1977.godine, zatim od 1988. prvi direktor Doma sportova Ploča.

MNK Željezničar 1978

Posljednji ispraćaj Pere Jarka bit će na gradskom groblju Laniština u četvrtak (sutra), u 16 sati.

Počivao u miru, barba Pero, obitelji iskrena sućut.

Prije početka današnje utakmice 12.kola 3 HNL-jug Jadran LP – Uskok, minutom šutnje će se njegovi jadranaši još jedanput sjetiti svog dugogodišnjeg tajnika i odati mu posljednju počast.

Veselio se svakoj pobjedi pločanskih sportaša