Sport

Portovi juniori upisali novu pobjedu u Makarskoj!

porto tolero logo

Nakon velike pobjede protiv Squarea, juniori Porto Tolera nastavili su u istom ritmu upisavši novu pobjedu za nova tri boda, a ovoga puta su bolji bili od Novog Vremena iz Makarske. Rezultat utakmice bio je 4-1, a strijeci za Pločane bili su Ante Batinović, Toni Šunjić i Zvonimir Barbir (2).

Porto Tolero je dobro otvorio utakmicu sa nekoliko dobrih prilika već u početku, a prva veća donijela je i vodstvo. Pločani su loptu uzeli na centru, krenula je kontra koju je povukao Markić, ostavio povratnu loptu na otprilike šest metara, a Zvonimir Barbir preciznim udarcem zabio za 1-0! Za poduplanje vodstva bio je najzaslužiji Toni Šunjić, koji se odlično ogradio u napadu, prihvatio loptu, oslobodio se svog čuvara i poentirao za 2-0. Do kraja prvog poluvremena Porto je imao još nekoliko dobrih prilika, prije svega vratnice su pogađali Domić, Šunjić i Popaj, no na odmor se otišlo pri rezultatu 2-0.

Kao što je bilo na početku utakmice, tako je bilo i na početku drugog poluvremena. Samo su dvije minute trebale gostima da dođu do novog pogotka. Tomislav Domić je osvojio loptu pred svojim golom, brzo ju iznio na protivničku polovicu te u suradnji sa Barbirom izigrao obranu Novog Vremena, te na kraju i asistirao Barbiru koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Domaćini su već bili “potopljeni”, ali Porto je išao dalje. Novi pogodak upisan je u 21. minuti kada je Batinović odlično prošao do gola protivnika i snažnim udarcem ostavio vratara Ivanca bez ikakve šanse. Utješni pogodak domaćini su postigli dvije minute poslije, a strijelac je bio Vinko Pear. Do kraja utakmice Porto je uspješno sačuvao vodstvo od tri razlike i donio nova tri boda u Ploče.


NOVO VRIJEME – PORTO TOLERO = 1:4 (0:2)

Vrsta utakmice: Prvenstvena
Kolo: 5. kolo
Datum: 31.01.2014.
Vrijeme: 11:00
Dvorana: Gradska dvorana Makarska

Novo Vrijeme: Goran Ivanac, Vinko Pear, Nikola Pašalić, Duje Šimić, Josip Herceg, Toni Škorlić, Stipe Miletić, Ivan Roso, Armando Gojak

Porto Tolero: Petar Nikolac, Tomislav Markić, Mateo Popaj, Toni Šunjić, Matko Šunjić, Tomislav Domić, Ante Batinović, Zvonimir Barbir

Strijelci: 0:1 Barbir (4. min), 0:2 T. Šunjić (8. min), 0:3 Barbir (20. min), 0:4 Batinović (21. min), 1:4 Pear (23. min)

Akumulirani prekršaji: Novo Vrijeme 2 (2+0); Porto Tolero 5 (2+3)