Sport

PORTO TOLERO: Vrhunac borbe za ostanak

20. kolo dalmatinske malonogometne drugoligaške konkurencije otvorit će već u četvrtak (19 sati) momčad našeg Porto Tolera gostovanjem u Tisnu protiv domaćih Jezera. Tri su kola do kraja natjecanja i ovo je prvi u nizu od tri kvalifikacijska susreta Pločana. Već smo pisali kako vrije na vrhu i dnu pa se konačni rasplet doslovno neće znati do posljednje sekunde 22. kola. Za učenike trenera Denisa Malića bit će ovo pravi ispit zrelosti i homogenosti, posebno što je na suprotnoj strani kvalitetna momčad koja je i u prošlom kolu, iako znatno oslabljena namučila vodeći Universitas. Za Porto, s obzirom u kakvoj je situaciji, svaki pozitivan ishod bio bi uspjeh. To naglašava i Josip Pear, član udarne petorke i strijelac prekrasnog pogotka na prethodnom susretu s Olmissumom:

– Jezera su iznimno nezgodan protivnik ali ne predajemo se unaprijed. Kad smo kompletni možemo sa svakim igrati, pokazali smo to u igri s Omišanima iako smo na kraju nes(p)retno izgubili a bod bi nam bio velik kao kuća. Možda nam se sada vrati međutim da ne bi opet žalili za nečim moramo biti čvrsti, odlučni i konkretni. Sve susrete do kraja, računajući i ovaj, moramo odraditi maksimalnim intezitetom jer jedino tako ostajemo među drugoligašima. Motiv više da dobro odigramo je ženidba našeg kapetana Matka Krilića, pozitivan rezultat bio bi mu naš mali svadbeni poklon.

U jesenskoj polusezoni Porto je jedinu domaću pobjedu ostvario baš protiv Jezera, bilo je 3:1 a strijelci su bili Barbir, Petrović i Družijanić. Uoči ovog susreta Jezera su na 5. mjestu sa 29 bodova, Porto je 10. s 18 bodova. Ujedno, dobra je ovo priprema za sljedeći susret kada u Ploče stiže još jedna od ugroženih momčadi, splitski Genius. Ukratko, pred nama je vrhunac borbe za ostanak.
RASPORED 20.KOLA 2 HMNL – jug: Jezera – Porto Tolero (četvrtak, 19.travnja u 19 sati), u petak se sastaju Heroji 2007 – Murter, u subotu Torcida – Split Tommy II i Hajduk – Kijevo, te u nedjelju Genius – Universitas i Olmissum – Mejaši.


Uz nastup našeg Porto Tolera posebnu pozornost privlače nedjeljni susreti u kojima vodeći dvojac igra protiv dva davljenika, te susjedski derbi u Vodicama između Heroja i Murtera.

 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević