Sport

Porto Tolero u završnom dijelu priprema!

Pločanski malonogometni drugoligaš u završnom je dijelu priprema za nadolazeću sezonu.Nakon početnih treninga na ŠC Močvara, već drugi tjedan se trenira u dvorani. Iako su prošle godine bili uvjerljivo najmlađa momčad prvenstva,ove godine će biti još mlađi zbog nemogućnosti treniranja pojedinih starijih igrača (poslovne i fakultetske obveze).Novi članovi Porto Tolera su golman Dejan Rašić,Žarko Visković i mladi Marin Zdovc i Ivan Petrović. Uz njih su na svakodnevnim treninzima kapetan momčadi Saša Burđelez,Tomislav Domić,Zvone Barbir,Josip Stjepanović,Matko Krilić,Marijo Batinović,Tomislav Radaljac,Ivan Arar i Ivan Marković. Zbog gore navedenih obveza, Leon Kozarić,Marin Džeko,Ante Batinović,Josip Pear,Vedran Raguž i Sandro Rebac nisu u mogućnosti treniranja.

Pločani će prve prijateljske utakmice odigrati u petak i subotu,16.i 17.rujna u Športskoj dvorani u Pločama,a protivnik će im biti jaki prvoligaš iz Makarske,Novo Vrijeme. Makarani su se ovog prijelaznog roka znatno pojačali sa dvojicom slovenskih reprezentativaca Osredkarom i Hozjanom,hrvatskim reprezentativcem Dujom Bajrušovićem i bosanskohercegovačkim reprezentativcem Anelom Radmilovićem. Jedini tko je napustio redove makarskog prvoligaša je prošlosezonski prvi topnik Makarana Renato Buzov,inače bivši član MNK Porto Tolera. Za mladu momčad Porta će ovo biti veliki ispit pred nadolazeću sezonu i natjecanje u nikad jačoj 2.HMNL-Jug.

Porto Tolero će u novoj sezoni igrati s novim “Mikasa” loptama,koje su službene lopte za 1.HMNL, a posebne zahvale momčadi MNK Osijek koja je poklonila nekoliko novih lopti pločanskom drugoligašu.


U 1.kolu Pločani idu u goste ekipi MNK Mejaši s kojom će imati dva susreta u 1/8 finala Kupa,nakon toga opet gostujuća utakmica protiv novog drugoligaša Dube Konaovske i zatim prva domaća utakmica protiv momčadi MNK Hajduk.