Sport

Porto Tolero u završnici Kupa!

Porto Tolero je uspio. Nakon 3:3 u Splitu, dobio je u Pločama Mejaše sa 4:0 te će treći uzastopno igrati na završnom turniru Kupa Hrvatske. Bili su prije dvije godine u Makarskoj te prošle u Zagrebu. Oba puta su ispali na startu, u četvrtfinalu. U Makarkoj ih je izbacio Square, a u Zagrebu Uspinjača.

– Želja nam je biti domaćinom završnice Kupa Hrvatske, međutim, bez pomoći drugih teško možemo iznijeti sami organizaciju turnira zbog velikih troškova. Klub sam to ne može – rekao je Boris Malić, voditelj Porto Tolera.

U uzvratnoj utakmici pločanski sastav je poveo u 4. minuti pogotkom Zvonimira Barbira. Dvije minute poslije novi pogodak u mreži Mejaša. Sad je strijelac Tomislav Radaljac. Mreže se više nisu tresle u prvom poluvremenu. U nastavnu Mejaši su u napadu bili non-stop bez igrača u svojoj polovici terena, igrali na sve ili ništa. U posljednje dvije minute Porto Tolero je uspio potvrditi uspjeh. Prvo je u 39. minuti Tomislav Domić je strijelac, a u posljednjoj, 40. minuti Josip Pear. Osim strijelaca za Porto Tolero su igrali Mario Batinović, Josip Stjepanović, Matko Krilić, Ivan Markić, Dean Rašić, Ivan Petrović i Ivan Arar.


Tekst: dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Ispod prenosimo i sažetak koji je objavio MNK Porto Tolero:

FUTSAL KUP HRVATSKE “FINAL EIGHT”
U 1/8 finala futsal kupa Hrvatske susreli smo se sa starim rivalima, ekipom MNK Mejaši, te pobjedili ukupnim rezultatom 7:3. Ovom pobjedom smo treću godinu zaredom osigurali sudjelovanje u završnici 8 najboljih ekipa što će se borit za titulu pobjednika kupa.

1. utakmica 1/8 finala kupa Hrvatske
MNK MEJAŠI – MNK PORTO TOLERO 3 : 3
Josip Stjepanović ⚽⚽
Luka Mioč ⚽

Utakmica je ovo koju je teško opisat riječima. Imali smo sve u svojim rukama pri rezultatu 3:1, i prosuli u zadnjih 50 sekundi utakmice kada primamo 2 brza i nepromišljena gola. Tako da smo uzvrat i domaću utakmicu umjesto u rezultatskom plusu dočekali u egalu.

2. utakmica 1/8 finala kupa Hrvatske
MNK PORTO TOLERO – MNK MEJAŠI 4 : 0
Zvonimir Barbir ⚽
Tomislav Radaljac ⚽
Tomislav Domić ⚽
Josip Pear ⚽
Već i prije prve utakmice u Splitu smo znali da nema Saše Burđeleza koji je otišao na operaciju koljena, ali dan prije uzvratne utakmice smo se suočili sa činjenicom da ćemo utakmicu morati igrati bez Stipe Nikolca i Luke Mioča, što je za nas bio velik udarac. Igrački kadar, izuzev 4 igrača od 27 godina su nam činili redom golobradi mladići između 17-20 godina. U tome je naša pobjeda još slađa, jer otkako manje pričaju, a više igraju puno bolje izgledaju. To je jedini ispravni put prema naprijed i nadamo se da će ga i slijediti.
Također, vrijedi istaknuti sudačku četvorku iz Zagreba. U prošlom postu smo ih spomenuli u kontekstu troškova koji su preveliki za naš mali klub, ali u ovom moramo i u jednom drugom. Naime, svi koji su gledali utakmicu mogli su vidjeti profesionalizam na visokom nivou, te kako sudac treba izgledati, suditi i kako se ponašati. Stava smo da zaslužuju svaku pohvalu.
Još jedna vrijedna informacija jest da ako bude sluha u našem gradu i županiji uz lagani “blagoslov” HNS-a, naš klub će se kandidirati za domaćina završnice kupa Hrvatske koji će se igrati od 10. do 12. ožujka 2017. godine.
Nadamo se da će, kako grad Ploče tako i županija dubrovačko – neretvanska imati sluha i volje pomoći da naš klub ispred domaćih navijača u 1/4 finalu proba protiv prvoligaša, Dubrovačkog MNK Square-a napraviti povijesni uspjeh i plasirat se u polufinale.