Sport

Porto Tolero u nedjelju dočekuje Novi Marof

Pred malonogometašima pločanskog Porto Tolera zadnjih je ovosezonskih 40 minuta. Nakon kojih će znati slijedi li im plasman u novoformiranu jedinstvenu Drugu ligu (1 HMNL) ili nastavak natjecanja u dalmatinskim okvirima. U nedjelju od 16,30 sati Pločani igraju uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za viši rang, a na suprotnoj strani bit će momčad Novog Marofa, koja iz prvog nadmetanja donosi prednost od dva pogotka.

Momčad trenera Borisa Malića Šure u prvom ogledu je nastupila znatno oslabljena i skraćene rotacije pala je u 36.minuti kada su domaćini u desetak sekundi dva puta zatresli mrežu mladog vratara, juniora, Ivana Medaka i 2:2 preokrenuli u prednost 4:2. Osim starijeg od braće Domić, Tomislava, svi ostali bi trebali biti spremni za ovo važno nadmetanje i na raspolaganju treneru Maliću. Kako se radi o dvije kvalitetno izjednačene momčadi svi ishodi su mogući. Za domaćine zaostatak je dostižan, a jedni i drugi žele viši rang.

– Prije svega bi se zahvalio Novom Marofu na iznimnom gostoprimstvu, fair i korektnom odnosu tijekom cijelog našeg boravka kod njih. Pred nama je izazovna zadaća, vjerujem da možemo do željenog rezultata. Neće biti lako, ali vrijedi se potruditi i zaključiti uspješno sezonu. Sve je otvoreno, momci su motivirani i vjeruju da će u sportskom nadigravanju na kraju slaviti i proći dalje. Naravno, ako ne uspijemo sportski ćemo čestitati suparnicima. Neka pobijedi ukupno bolji – najavljuje trener Pločana Malić.


Ukoliko susret završi pobjedom Porta od dva pogotka razlike o ukupnom pobjedniku odlučivat će udarci sa šest metara.

Kadeti susret redovitog 8.kola 1 HMNL igraju u subotu u Splitu protiv domaćeg Universitasa od 10.30 sati.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci