Sport

PORTO TOLERO SANJA POLUFINALE: „Godinu smo dana zreliji”

Porto Tolero iz sezone u sezonu bilježi napredak. Višegodišnji rad pločanskog kluba počeo je donositi očekivanu žetvu čiji se vrhunac tek očekuje.

„Skoro se svake godine plasiramo u završnicu Hrvatskog kupa i mnogo nam to znači”, skromno je konstatirao Boris Malić. Trener Porto Tolera u tekućoj je sezoni prilično uspješan jer osim plasmana u završnu fazu nacionalnog kupa, u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi ‘Jug’ ostvaruje zavidne rezultate koji bi svršetkom sezone mogli rezultirati prvoligaškom promocijom.

„Proljetni smo dio sezone započeli porazom protiv Mejaša. Međutim, ubrzo smo ubilježili dvije pobjede koje smo ostvarili protiv Dube i Hajduka. Dakle, smatram kako smo u formi te kako ćemo biti spremni za početak Kupa. Nadam se kako nećemo izgorjeti u prevelikoj želji”, kazao je Boris Malić neposredno prije sutrašnjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem će se Porto Tolero susresti s Kijevo Kninom, klubom s kojim vodi žustru prvenstvenu bitku oko liderske pozicije.


„Kijevo Knin izuzetno respektiram zbog njegove mladosti koja je većim dijelom satkana od domaćih igrača. Osim navedenog, Kninjani bez prevelikih igračkih imena igraju otvoreno što u meni izaziva veliko poštovanje”, iskreno je otkrio Boris Malić pa je nastavio:

„Protekle smo godine na ‘Final Eightu’ ispali već na prvoj stepenici protiv Uspinjače. Tada sam kazao kako imamo mladu ekipu i kako će naš rad doći do izražaja. Obećao sam polufinale Kupa za nadolazeću, odnosno sadašnju godinu. Ipak smo godinu dana zreliji i stoga bezuvjetno vjerujem u svoju momčad.”

Kapetan pločanske momčadi Marijo Batinović nadovezao se na trenerove riječi:

„Sigurno je kako se nećemo predati bez ‘ispaljenog metka’. Svjesno smo kako Kijevo Knin u utakmicu ulazi kao favorit, ali naše pobjede upravo protiv Kijeva u Kninu i Hajduka u nedavnom derbiju daju nam za pravo da se nadamo trijumfu i ulasku u polufinale. Što se same utakmice tiče, očekujem otvorenu utakmicu s pregršt lijepih akcija. U svakom slučaju, gledateljima prihvatljivu. Očekujem kako će Kninjani dominirati prema pitanju posjeda lopte te kako će individualnom kvalitetom tražiti svoje šanse. Međutim, smatram kako ćemo imati odgovor na njihovu igru. Na nama je da se kvalitetno pripremimo u što ustvari uopće ne sumnjam. Općenito govoreći, pobjedu će postići ekipa koja više bude htjela prolazak u polufinale, odnosno momčad koja će pružiti posljednji atom svoje snage i koja će naposljetku imati više sportske sreće. Našim suparnicima želim sreću te da u korektnoj utakmici pobijedi bolji, spretniji i sretniji.”

futsalmagazin.com

foto: Damir Krajač / HANZA Media