Sport

Porto Tolero s mladima odlazi na završnicu kupa!

U petak 22. travnja, Zagreb će ugostiti 8 ekipa koje su izborile završnicu malonogometnog kupa Hrvatske u futsalu. Odlučeno je da će se sve utakmice igrati u dvorani Sutinska vrela. Sve utakmice možete gledati na 407. kanalu MaxTV-a.

Prvu utakmicu odigrati će MNK Kijevo Knin protiv MNK Novo Vrijeme Makarska s početkom u 15:00. Nakon te utakmice,na parket izlazi pločanski drugoligaš Porto Tolero koji će snage odmjeriti s prvoligašem MNK Uspinjača. U 19:00 sati igrati će domaćin završnog turnira kupa Hrvatske FC Nacional Zagreb koji će igrati protiv MNK Osijek. Zadnju utakmicu prvog dana završnog turnira odigrati će FC Split Tommy protiv zagrebačkog Futsal Dinama. To će biti najzanimljivija utakmica prvog dana s obzirom da je FC Split Tommy oslabljen zbog suspenzija pojedinih igrača.

Sljedećeg dana, u subotu 23. travnja,na raspredu su utakmice polufinala. Prva utakmica polufinala počinje u 19:00 sati, a druga u 21:00 sat.


U nedjelju je na rasporedu finale kupa s početkom u 21:00 sat.

Pločanski drugoligaš u Zagreb odlazi s mladim sastavom, a jedino Sandro Rebac nije u mogućnosti igrati, dok su svi ostali spremni za četvrtfinalni dvoboj s Uspinjačom. Evo što su u najavi dvoboja rekli treneri:

Boris Malić (PORTO TOLERO)
“Mlada smo momčad i dolazimo u Zagreb po novo dokazivanje, dati sve od sebe. Naša poslijednja utakmica u kojoj smo pobijedili Crnicu je pokazala da smo na dobrom putu. Kao našu šansu vidim mogućnost da nas protivnik potcijeni. Mi se nećemo predati. Dolazimo kompletni, imamo sve domaće igrače, a posebno bih izdvojio trojicu mladih (Domić, Barbir i Arar) za koje smatram da mogu izrasti u prave igrače!”

Alen Jukić (USPINJAČA)
“U utakmicu s Porto Tolerom ulazimo izuzetno motivirani, sa željom prolaska u polufinale. Bez imalo podcjenjivanja našeg suparnika, postaviti ćemo se kao favoriti i dati sve od sebe da uspijemo u tome. Ja osobno imam veliki motiv i velika očekivanja od Final eighta!”

Mico Martić (FUTSAL DINAMO)
“Porto Tolero ili popularni „panjevi“ kako ih od milja zove ugledni trener Boris Malić vrlo su mlada i talentirana momčad. Vratar Batinović, Domić, Barbir, Arar predvodnici su te mlade talentirane generacije koja će svakom novom utakmicom sve više stasati i podizati svoje kvalitete. Iskustvo koje su stekli izbacivanjem Potpićana u osmini finala Kupa te plasman za završnicu od ove će momčadi napraviti ponovno moćni Porto Tolero kojeg vrlo skoro očekujem u prvoligaškom društvu.

Mato Stanković (izbornik reprezentacije)
“Porto Tolero svake godine iznenadi pojedinog prvoligaša u Kupu što je potvrda kvalitetnog rada u Pločama baziranog na uvjetima i mogućnostima kojima se u datom trenutku raspolaže. Klub je to koji se prvenstveno oslanja na mlade snage, a u posljednjem je prvenstvenom kolu pobijedio Crnicu, dotada nepobjedivog lidera prvenstva. Ulazak u ‘Final Eight’, i to u kontinuitetu, predstavlja uspjeh dostojan poštovanja, no treba računati na to kako će Porto Tolero pokušati izbaciti i zagrebačku Uspinjaču iz daljnjeg dijela natjecanja.

Unatoč svemu, Uspinjača je apsolutni favorit dvoboja, premda se Porto Tolero može pronaći u koži ‘žute podmornice’ koja je nedavno uspješno parirala i Nacionalu i Splitu. Prednost dajem Uspinjači, iako je Porto Tolero do sada namučio mnoge prvoligaše…”

Tekst i foto: www.mnkportotolero.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci