Sport

Porto Tolero preokretom do velike pobjede!

 

U 17. kolu 2. HMNL-jug Porto Tolero je ostvario veliku pobjedu nad ekipom MNK Heroji 2007 rezultatom 3:2. Strijelci za Porto Tolero bili su Zvone Barbir, Josip Stjepanović i Ivan Marković, dok su za goste iz Vodica zabili Filip Babac i Mihovil Ledenko.

Od samog početka utakmice gosti su bili čvršća i odlučnija momčad i nakon par prilika Porto Tolera, gosti iz kontre dolaze u vodstvo. Niz liniju je prošao Babac te preciznim udarcem zabio za 0:1. Nakon toga Porto dominira, no golman gostiju Kranjac sve uspješno zaustavlja. U 13. minuti Barbir snažnim udarcem pogađa prečku, a minutu kasnije Domić pogađa stativu. Gosti sve te promašaje kažnjavaju u 15. minuti, kada je Ledenko ostao sam ispred Batinovića i nesmetano povećao vodstvo na 0:2. Mogli su gosti i povećati svoje vodstvo, no sjajnim intervencijama Batinović to sprečava. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Porto pokušava s golmanom igračem. 20-ak sekundi prije kraja poluvremena lopta dolazi do Barbira kojeg ruši gostujući kapetan i domaćini dobivaju priliku iz akumuliranog prekršaja smanjiti vodstvo. Barbir je odlučio sam izvesti akumulirani prekršaj i snažnim udarcem u donji lijevi kut smanjuje vodstvo gostiju na 1:2, s kojim se otišlo na predah.


U drugom poluvremenu Porto je puno bolji, dok su se gosti uglavnom bazirali na obranu i pokušaje iz kontranapada. Samo dvije minute trebalo je Portu da izjednači. Sam je na drugoj stativi bio Stjepanović i neometano posprema loptu u mrežu. U 30. minuti mogao je Porto povesti. U situaciji 3 na 2 Marković snažno puca, no Kranjac to zaustavlja. Na drugoj strani, gosti prijete iz kontri, no sve zaustavlja najbolji pojedinac utakmice, Marijo Batinović. U 35. minuti Porto dolazi do vodstva. Marković se izbacuje na lijevu nogu i topovskim udarcem pod prečku zabija za veliko slavlje na terenu i tribinama. Do kraja su gosti pokušali s golmanom igračem, no bez ozbiljnije prijetnje.

S ovom velikom pobjedom Porto Tolero je pretekao Heroje 2007 na tablici i sada se nalazi na odličnoj trećoj poziciji s 29 bodova, dok su Heroji četvrti sa 27 bodova. Važna je to pobjeda za najmlađu momčad lige pred dvije teške utakmice. Najprije sljedeći vikend gostuju u Splitu kod ekipe MNK Ustanik koja se bori za ulazak u 1. HMNL, dok za dva tjedna u Pločama gostuje prvoplasirana i do sada neporažena MNK Crnica. Nakon ove dvije utakmice, Porto Tolero će snage odmjeriti s Uspinjačom u četvrtfinalu hrvatskog malonogometnog kupa.

 

MNK PORTO TOLERO – MNK HEROJI 2007

Vrsta utakmice: Prvenstvena
Kolo: 17.kolo
Datum: 02.04.2016
Vrijeme: 20:30
Dvorana: Dom športova,Ploče
Gledatelja: 50

PORTO TOLERO: Marijo Batinović, Matko Krilić, Josip Stjepanović, Zvone Barbir, Tomislav Domić, Tomislav Radaljac, Ivan Arar, Ivan Marković, Vedran Raguž, Ante Raič

HEROJI 2007: Toni Kranjac, Marko Prolić, Mihovil Ledenko, Bruno Brčić, Filip Babac, Iko Bašić, Ivan Škugor, Tino Junaković, Zvonimir Rakić, Josip Zekonjić

STRIJELCI: 0:1 Babac (4. min), 0:2 Ledenko (15. min), 1:2 Barbir (20. min), 2:2 Stjepanović (22. min), 3:2 Marković (35. min)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Porto Tolero 7 (4+3); Heroji 2007 8 (6+2)

ŽUTI KARTONI: Porto Tolero: Domić (13. min), Radaljac (25. min); Heroji 2007: Kranjac (8. min), Zekonjić (34. min)

Tekst i foto: www.mnkportotolero.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci