Sport

PORTO TOLERO – NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI

Bivši prvoligaš, polufinalist Kupa, dugogodišnji drugoligaš nakon ispadanja iz 2 HMNL – jug u sezoni 2017/18 u novoj, tek započetoj 2018/19 je bez statusa. Narodski rečeno, ni na nebu ni na zemlji. Trebali su igrati županijsku ligu, željeli su zbog ozbiljnosti natjecanja nastupati u ligi susjedne Splitsko dalmatinske županije međutim nisu ih prihvatili klubovi iz tog saveza. Kao razlog navedeni su povećani troškovi natjecanja, ne znam bili iti jedan od tih klubova bankrotirao zbog jednog jedinog putovanja i nastupa u Pločama. Uostalom Porto je nudio svim momčadima da oni budu domaćini Portu da ne troše kune. Plasman znači nije bitan već kontinuitet nastupa. Ali nema se tu što zamjeriti, druga su županija, granica je granica pa ti pjevaj. Možda se Porto mogao „preseliti“ u Gradac, prijaviti u susjednu općinu a kao domaćinsku dvoranu ostaviti pločanski Dom sportova. I forma bi se ispunila, Gradac je Splitsko – dalmatinska županija pa ti pjevaj i bilo bi zanimljivo vidjeti i čuti kakav bi tada bio odgovor. Međutim, ponavljam odluka županijskih malonogometnih ligaša iz susjedne županije je potpuno legitimna i treba je poštovati. Oni su tako odlučili i tu je kraj svakoj priči.

A zašto je Porto htio put Splita a preskače svoju županiju, Dubrovnik. Rekli smo već zbog ozbiljnosti natjecanja. Pa do jučer ta liga, većinom klubovi iz najjužnijeg dijela naše županije, odnosno ligaški susreti igrali su se 2 x 12 minuta, od ove sezone povećano je na 2 x 15 minuta. I kada su se Pločani htjeli, nakon splitske odbijenice, vratiti u svoju županijsku ligu s 2 x 15 minuta, rečeno im je da su zakasnili. Neka lijepo zamrznu status, igraju samo kup susrete, i krenu sljedeće sezone od početka. Ne pojmljivo je da se jednostavno ne prihvati još jedan klub u natjecanje koje počinje u petak (12.listopada) kako naglašava u odgovoru Pločanima povjerenik natjecanja. Ne znamo što bi to poremetilo, možda se remete već dogovoreni sponzorski ugovori ili ugovori o tv pravima! Ili je Porto možda zaboravio predložiti da mu se računaju nastupi u Ligi veterane Ploča, susreti su također 2 x 15 minuta.

Uglavnom u Porto Toleru su razočarani odnosom, pričom i obrazloženjima malonogometnih saveza dviju susjednih županija. Granica je kod Gradca, oko Viktorove mlinice, možda bi ponovno mogli razmisliti o selidbi u 12 km udaljeno susjedno središte općine. I tako ispuniti uvjet domicilnosti, pa krenuti sa zakašnjenjem u ligaško natjecanje SD županije. Ili možda na proljeće, naravno do tada sve pripremiti, pokrenuti malonogometnu – futsal ligu neretvanske doline i tako riješiti svoj status u DN županiji. Samo pričamo, lamentiramo.


A što je stvarnost, svakodnevica Porto Tolera. Dakle, redovito se trenira u velikoj dvorani Doma sportova Ploča. Krajem rujna mlada momčad Porta nastupila je na memorijalu Zvone i Eki, potencijal postoji, pokazali su to protiv Vrgorca, protiv Squera nisu bili kompletni. Igrat će se prijateljske utakmice i tako testirati mogućnosti za nastup u Kup natjecanju. Boris i Denis Malić su tu, uvijek spremni pomoći i dati ruke, a glavne uloge preuzeli su Saša Burđelez i Ivan Markić Cico. O gašenju se ne razmišlja, službeno klub djeluje od 10.lipnja 1997.godine, puno je tu ljubavi, entuzijazma i vremena uloženo da bi se tak tako ugasilo.

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci