Sport

Porto Tolero na novom početku

Pločanski malonogometni klub Porto Tolero počeo je s pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Nakon ispadanja iz drugoligaške konkurencije na kraju sezone 2017/18 nastupila je natjecateljska stanka, jednostavno Pločani u sezoni 2018/19 odigrali su samo jedan službeni susret. Bilo je to 16. veljače 2019. godine kada su na svom parketu izgubili u kup susretu od prvoligaša Alumnus, kasnije je Alumnus čak dogurao do finala. Ligaških nastupa nije bilo, pokušaji da se igra županijska liga, ona splitska ili dubrovačka, na kraju nisu uspješno okončani.

Sada su pločanski malonogometaši na, možemo slobodno reći, novom početku. Iz razgovora s Borisom Malićem Šurom saznajemo neke detalje. Trenira se i vježba, momčad će se slagati, kako se kaže, u hodu. Za sada, iz momčadi koja je odigrala posljednji službeni susret, neće više biti Josipa Stjepanovića. Tomislava Domića i Zvonimira Barbira. Stjepanović odlazi u BiH prvoligaša Brotnjo iz Čitluka, Domić će u Gusara na veliki nogomet, a Barbir na školovanje za policajca.

Porto Tolero igrat će županijsku ligu naše županije za koju se momčadi mogu prijaviti do 12. rujna. Natjecanje će početi u listopada, odluka o tome hoće li biti jedna ili dvije skupine te točan datum početka odredit će se na Plenumu klubova koji će se održati po zaključenju broja sudionika. Inače, u novoj sezoni među drugoligašima igrat će momčad Omble kao predstavnik naše županije. Cilj Porta je da se sljedeće sezone vrati među dalmatinske drugoligaše, u 2. HMNL-jug. Vjerujemo i nadamo se kako će uspjeti u tim svojim nastojanjima.


Što se tiče kup natjecanja, Porto Tolero će ponovno igrati protiv Alumnusa, a taj susret na rasporedu je u prvoj polovici studenoga. Mjesto zbivanja pločanski Dom sportova.

Tekst i foto: Jurica Vukojević
Na slici je momčad Porto Tolera s posljednjeg službenog susreta protiv Alumnusa 16.veljače 2019.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci