Sport

Porto Tolero, Gusar i Dalmatinka domaćini

Dalmatinski malonogometni drugoligaši ovaj vikend igraju susrete 14. kola, naš Porto Tolero u subotu pred svojim navijačima dočekuje splitski Universitas. U prethodna dva proljetna nastupa učenici trenera Borisa Malića upisali su poraze i ostali prikovani pri dnu redoslijeda. Porto je na učinku od 11 bodova i ispod njega su samo Torcida (9 bodova) i Mejaši (6 bodova). Zbog neočekivano mršavog učinka Pločanima je svaki sljedeći susret kvalifikacijski a čini nam se da su predstojeća dva iznimno važna jer se igraju na parketu pločanskog Doma sportova. U borbi za ostanak u ovoj konkurenciji osvajanje punog plijena nameće se kao imperativ. Naime, nakon splitskih studenata u Ploče stiže Torcida, izravni konkurent sa začelja, a nakon toga ide se u goste posljednjim Mejašima.

– Universitas je klub splitskog Sveučilišta, za primjer svima u svakom pogledu. Po kvaliteti su odmah iza lidera Olmissuma i čeka nas teška zadaća. Prognoze su nezahvalne, znamo što nam je činiti i vrijeme da se i nama otvori. Psihološki teška utakmica, u prvom dijelu smo bili ravnopravni iako smo na kraju izgubili 0:2. Zbog kartona neće biti Žarka Viskovića, upitni su Matej i Petar Marević (ozlijeđeni), ostali su tu, debitirat će mladi Babić, valja nam skupiti redove i odigrati muški pa što bude – najavljuje trener Malić.

Susret se igra s početkom u 14,30 sati a ostali parovi 14.kola su: Kijevo – Split Tommy II, Olmissum – Genius, Mejaši – Murter, Torcida – Jezera, Hajduk – Heroji 2007.

Prošle nedjelje je zbog velike hladnoće, pravih zimsko-sniježnih okolnosti odgođeno čak pet susreta prvog proljetnog kola prvoligaške konkurencije naše županije. Odigrana su samo dva susreta 14. kola (Neretva – Konavljanin 5:0, Maestral – Slaven 0:1), pa će većina ligaša proljetnu premijeru imati ove nedjelje, 4. ožujka. Jesenski prvak i lider natjecanja Gusar na svojoj Pržini ugostiti će momčad Jadran 1929 iz Smokvice. Trener Žutih Mario Oršulić kratko će u najavi:


– Nadamo se pobjedi, nema tu nikakvog skrivanja, kvalitetnija smo momčad, međutim to moramo potvrditi i na terenu. Nova pobjeda produljila bi niz maksimalnog bodovnog učinka pred našim navijačima. Ujedno, donijela bi samopouzdanje i na neki način bila bi generalka pred dva gostujuća derbija koja nas čekaju, 7.ožujka (srijeda) protiv Župe dubrovačke i 11. ožujka (nedjelja) protiv Croatije.

U jesenskoj polusezoni Gusar je slavio u Smokvici rezultatom 3:0, za nastup u nedjelju (15 sati) konkurirat će svi osim Nikole Medaka Bukija, zamjenika kapetana, koji ima problema sa skočnim zglobom. Ostali parovi 15. kola: Župa dubrovačka – Maestral, Grk – Croatia, Metković – Hajduk 1932, Omladinac – Neretva, Konavljanin – Orebić, Žrnovo – Slaven. U prvom dijelu prvenstva ovih parova ostvarena je najuvjerljivija pobjeda jeseni Neretva – Omladinac 11:0.

Pobjedom u derbiju svih derbija, prošle subote u Sinju, rukometašice Dalmatinke jednom rukom već drže pehar namijenje najboljem sastavu, prvaku 2. HRL – jug (ž). Preostaje im odraditi još šest susreta, maksimalno ozbiljno i sportski, kako i dolikuje pravim prvakinjama. Prvi od tih nadmetanja je onaj nedjeljni u Pločama protiv Orkana iz Dugog Rata (17 sati). Naše rukometašice apsolutni su favorit i sve osim uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Znao je Orkan u prošlosti namučiti Dalmatinku, bio je u pravom smislu riječi sastav koji jednostavno ne leži Malenima, međutim da to više nije tako potvrđuje i rezultat prvog dvoboja, prošle jeseni Dalmatinka je u gostima slavila 21:12 (11:4).

– Kompletni smo i orni za igru, djevojkama sam dao produženi odmor nakon trijumfa u Sinju. Osnovni cilj je nastaviti dobrim igrama iz prva dva kola, s naglaskom da smanjimo prazan hod na minimum. Želja mi je da cure odigraju svih 60 minuta u istom ritmu, koncentrirano i odgovorno. Mogu one to, više minuta dobit će one koje manje sudjeljuju u igri. Izdanje i igra Josipe Oršulić iz Sinja potvrda je kako na pravi način iskoristiti ukazano povjerenje, putokaz je to ostalima – zbori trener Ivan Jerković za Ploče Online.

U ostalim susretima 12. kola 2. HRL – jug (ž) nadmeću se: Trogir 58 – Marina Kaštela, Hoteli Makarska – Sinj, Split – Metković, Zadar 1954 slobodan.

U prilogu slike trenera: Boris Malić (Porto Tolero), Mario Oršulić (Gusar) i Ivan Jerković (Dalmatinka)

 

Tekst i fotografije pripremio Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci