Sport

Porto Tolero doznao suparnika u četvrtfinalu kupa!

Porto Tolero će prvog dana završnog turnira Kupa Hrvatske, koji će se igrati od 10. do 12. ožujka, igrati protiv Kijeva, dok će suparnik Squeru biti Novo vrijeme. U preostala dva četvrtfinala ogledat će se Split Tommy – Petrinjčica te FC Nacional – Vrgorac.

Petrinjčica je u posljednjem ogledu osmine finala iznenadila Uspinjaču, dok je Futsal Dinamo kažnjen jer je zaboravio platiti članarine za svoje igrače za 2017. Godinu te unatoč tome što je bio uspješniji od Vrgorca, i to sa 6:3 i 8:1, neće igrati na završnom turniru. Istina, Futsal Dinamo ima pravo žalbe, ali teško je očekivati kako će se prijeći preko propusta kancelarije zagrebačkog kluba.

Parovi se slažu po uspješnosti klubova u Kupu Hrvatske. Od osam sudionika završnice najuspješniji je Split Tommy, drugi je FC Nacional, treći Kijevo, četvrti Square, peto Novo vrijeme, šesti Porto Tolero, sedmi Vrgorac i osma Petrinjčica. Nakon što se odigraju svi susreti četvrtfinala, ovisno o tome tko je prošao, tek tada će se znati tko će igrati protiv koga u polufinalu, koje se igra 11. ožujka. Finale je 12. ožujka. Naslov brani Split Tommy.


Komisija za mali nogomet će uskoro objaviti natječaj za domaćinstvo turnira, a vrijedi spomenuti da su dosadašnji domaćini (od kada se igra po sadašnjem sustavu) bili Kijevo, Square, Novo Vrijeme i Nacional Zagreb. Zanimljivo da su sva 4 kluba i ove godine izborili domaćinstvo turnira. Ostaje za vidjeti koji će se klubovi kandidirati za domaćinstvo turnira. Splićani su lani ostali “kratkih rukava” u utrci s Nacionalom, te još nije poznato da li će se ove sezone kadidirati za domaćinstvo. Svoju je kandidaturu pak javno najavio drugoligaš iz Ploča. Porto Tolero izborio je treću godinu u nizu sudjelovanje na završnom turniru (nije ih bilo samo u Dubrovniku), a s obzirom na njihove odlične igre u prvenstvenom natjecanju 2.HMNL-jug (na diobi 1.mjesta), završnica kupa u Pločama mogla bi biti istinski futsal spektakl.

dubrovacki.hr

crofutsal.com