Sport

Porto Tolero demolirao prvoligaša za odlazak na Final Eight!!!

MNK PORTO TOLERO – MNK POTPIĆAN 98 ADT 7:1 (4:1)

 

U uzvratnoj utakmici osmine finala kupa Hrvatske u futsalu, pločanski drugoligaš svladao je sa 7:1 prvoligaša MNK Potpićan 98 ADT i tako se ukupnih 14:5 (prvu takmicu Porto je dobio 7:4) plasirao na završnicu kupa, tzv. “Final Eight”. Strijelci u ovoj velikoj pobjedi bili su Saša Burđelez (2), Ivan Marković (2), Tomislav Domić, Matko Krilić i Marijo Batinović, dok je za goste zabio Patrik Drndić.


Već od samog početka Porto je dominirao i gostujući golman Begić spašavao je goste. Gosti već u 3. minuti uvode golmana igrača, no samo minutu poslije primaju gol. Nakon odbijene lopte gostujući igrač P. Drndić uzima loptu u ruke u svom kaznenom prostoru mislivši da je on golman. Sudac dosuđuje penal, kojeg snažnim udarcem iskorištava Burđelez za 1:0. U 7. minuti Domić izvodi aut ,a lopta se odbija od golmana u gol za 2:0. Nakon toga par prilika za goste, no sjajnim obrana Batinović ne dopušta smanjenje vodstva. U 15. minuti Marković krade loptu i s centra pogađa prazan gol za 3:0. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Stjepanović niz liniju odlično prolazi gostujućeg kapetana i petom pronalazi Markovića koji postiže svoj drugi pogodak za velikih 4:0! Dvije sekunde prije kraja, gosti koriste nepažnju u obrani i preko P. Drndića smanjuju vodstvo na 4:1.

U drugom poluvremenu ista priča. Gosti nastavljaju s golmanom igračem, no odlično postavljanje u obrani i sjajni Batinović na golu ne dopuštaju pogodak. U 23. minuti Burđelez sa svoje polovice pogađa prazan gol za 5:1, a samo minutu poslije Batinović dugom loptom pronalazi Krilića koji zabija za 6:1. Nakon toga gosti uspijevaju zaprijetiti, no rezultat se ne mijenja. U posljednjoj minuti susreta Batinović sa svog gola pogađa za konačnih 7:1 i veliku pobjedu Pločana.

Iako nije bilo Barbira (crveni karton), Peara(ozljeda), Kozarića (ozljeda) i Raguža (ozljeda), Porto se uspio plasirati u Final Eight, koji će se održati od 22. travnja do 24. travnja. Još nije određeno gdje će se održati završnica, jer je do sada samo FC Nacional Zagreb podnio kandidaturu. Porto Toleru je ovo druga godina zaredom da se natječe u Final Eightu, prošle godine su ispali od MNK Square rezultatom 5:2. Ove godine protivnik Porto Toleru u četvrtfinalu će biti zagrebačka Uspinjača, koja je u osminifinala izbacila HMNK Vrgorac nakon produžetaka. MNK Uspinjača je ove godina dovela par sjajnih igrača i to se može vidjeti na njihovim rezultatima. Jedini su uspjeli ove sezone pobjediti vodeći FC Nacional i to s velikih 3:0, no ipak vjerujemo da Porto Tolero preko njih može do polufinala kupa.

 

Vrsta utakmice: Kup
Kolo: Osmina finala (uzvrat)
Datum: 18.03.2016.
Vrijeme: 18:00
Dvorana: Dom športova, Ploče
Gledatelja: 100

PORTO TOLERO: Marijo Batinović, Ante Batinović, Matko Krilić, Josip Stjepanović, Tomislav Domić, Sandro Rebac, Saša Burđelez, Ivan Marković, Marin Džeko, Mario Rašić

POTPIĆAN 98 ADT: Tomas Begić, Almir Fejzić, Alen Lalić, David Mataja, Sanel Bojkić, Patrik Drndić, Matteo Celić, Keven Drndić

STRIJELCI: 1:0 Burđelez (4. min), 2:0 Domić (13. min), 3:0 Marković (15. min), 4:0 Marković (20. min), 4:1 P. Drndić (20. min), 5:1 Burđelez (23. min), 6:1 Krilić (24. min), 7:1 M. Batinović (40. min)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Porto Tolero 3 (1+2); Potpićan 3 (2+1)

ŽUTI KARTONI: POTPIĆAN: Mataja (37. min)

Tekst i foto: www.mnkportotolero.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci