Sport

Porto nastavio prosipati bodove

Susretima 12. kola krenuo je proljetni nastavak natjecanja u 2. HMNL –jug. Pločanski drugoligaš Porto Tolero otvorio je drugi dio domaćim susretom protiv mlade i poletne druge momčadi Split Tommy. Na žalost učenici trenera Borisa Malića Šure upisali su novi poraz i ostali na učinku od 11 osvojenih bodova. Ujedeno, ostali su na 10. mjestu redoslijeda, jer su domaće poraze upisale i dvije momčadi koje su trenutno ispod njih (Torcida 9 bodova, Mejaši 6).

Očekivali smo da će Porto doći do važnih bodova bez obzira što se na suprotnoj strani nalazio kvalitetni suparnik. Međutim, od toga na kraju ništa, prvih 20 minuta koliko toliko za prolaznu ocjenu (1:2), u nastavku potpuna dominacija Splićana u svakom pogledu za konačnih 2:5. Strijelci su za domaćine bili Krilić i Domić a za goste su pogađali Jurlina 2, Kosor 2 i Sekulić. Tako je nastavljeno prosipanje bodova na parketu pločanskog Doma sportova.

U jesenskoj polusezoni susret ovih protivnika u Splitu završio je bez pobjednika 2:2, Porto je uknjižio sedmi poraz i ostao na samo jednoj domaćoj pobjedi (Jezera) od ukupno tri. U preostalih deset susreta naše malonogometaše čeka velika borba za ostanak u ovoj konkurenciji, vjerujemo s uspješnim završetkom iako im raspored baš i ne ide na ruku. Šure i momci imaju kvalitetu za puno više od trenutne pozicije, uostalom sezonama unatrag ostvarivali su plasmane u samom vrhu, valja im zbiti redove i glave pa će se uloženo vratiti. Možda već u sljedećem kolu kada gostuju kod Murtera ( 3:3 je bilo u Pločama).


Tekst i foto: Jurica Vukojević