Sport

Poraz pločanskih šahista u prva tri kola druge lige

Od 8.10 do 10.10.2021. odigrana su prva tri kola 2. šahovske lige Jug. Za razliku od treće lige koja se igrala sistemom putovanja svako kolo, u drugoj ligi kroz tri vikenda odigrati će se 9 kola. Prva seansa održala se u hotelu Medena kraj Trogira.

Š.K. Ploče na papiru je među najslabijim momčadima, pa težak debi u 2. ligi nije veliko iznenađenje. U prvom kolu protiv Š.K. Hvara, jednog od favorita za osvajanje, odigrano je borbeno, ali je bio vidljiv nedostatak kvalitete.

Prve tri ploče (Viskić, Porobija i Filipović) uspjeli su remijima zadržati tri internacijonalna majstora, ali na zadnje tri ploče (Boroje, Gašpar i Ereiz) gube za konačni rezultat 4.5 : 1.5.


U drugom kolu isti rezultat u korist Kaštela. Prve tri ploče (Viskić, Porobija, Filipović) remiziraju, a na zadnje tri ploče (Boroje, Gašpar i Nišavić) nisu mogli spriječiti scenarij iz prvog kola i tri poraza.

U 3. kolu protiv jakog Primoštena kojem je zadnja šesta ploča po rejtingu jača od naše prve nije se puno očekivalo. Na prvom i trećem stolu (Viskić i Filipović) brzo remiziraju, a na četvrtoj i šestoj ploči (Boroje i Nišavić) gube. Porobija odbija remi fide majstora i nastavlja igrati, a Ereiz radi čudo i dobiva protivnika jačeg gotovo 500 elo bodova.

Nažalost Porobija bolju poziciju ne uspijeva realizirati i u forsiranju za pobjedu i izjednačavanju rezultata radi grešku i na kraju gubi za konačni rezultat Primošten 4 : Ploče 2.

Iduća seansa najavljena je za 22.10. u kojoj će Š.K. Ploče pokušati stići do pozitivnijih rezultata u debitantskoj sezoni druge lige.