Sport

Polje Jezero kao moderna cikloturistička destinacija

Na natječaju Hrvatske turističke zajednice uspješno je provedena realizacija i sufinanciranje završnih aktivnosti u projektu razvoja Polja Jezero kao modernu cikloturističku destinaciju kojeg zajednički provode Grad Vrgorac, Općina Pojezerje i Grad Ploče. Postavljanjem ovog suvremeno dizajniranog i funkcionalnog odmorišta Vrgorac je proveo sve infrastrukturne aktivnosti projekta te je Polje spremno za prihvat cikloturističkih gostiju.

Cikloturizam je aktivni odmor i upoznavanje prirodnih ljepota koje uključuje prijevoz biciklom, a svrha mu je uživanje i opuštanje. Kada govorimo o cikloturistima valja razriješiti dvojbu da to nisu isključivo osobe koje se koriste isključivo biciklom kao glavnim prijevoznim sredstvom tijekom cijelog putovanja već su to i svi oni koji iznajmljuju bicikle u određenim destinacijama te se na taj način upoznaju s ljepotama mjesta. Osim što cikloturisti u svakom trenutku imaju predivan pogled i upoznaju se s kulturnim znamenitostima, oni također uživaju i u gastronomskoj ponudi lokacije za koju su se odlučili.

Polje jezero prva je cikloturistička destinacija u Hrvatskoj kreirana kroz sustav „čvorišta“ (eng. „junction“). On omogućava da cikloturisti i agencije sami stvaraju personalizirane rute kombiniranjem pojedinih segmenata povezanih čvorištima na kojima se nalaze posebno dizajnirani smjerokazi ili „totemi“.


Polje je u potpunosti pokriveno „totemima“, a projekt će završiti postavljanjem info-tabli i puštanjem u pogon specijalne aplikacije koja će omogućiti potpunu valorizaciju investicije i od Polja jezero stvoriti vrlo uspješno cikloturističko izletničko odredište.

Tekst i foto: Grad Vrgorac

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci