Sport

Pola stoljeća u sportu, neumorni Pločanin Jurica Vukojević: ‘Moj rad ne prestaje ovom Nagradom, već mi je ona poticaj za dalje!’

Nagrada za životno djelo Zajednice športa županije ima poseban značaj jer dolazi iz okruženja u kojem sam eto punih 50 godina. Sport je nešto posebno. Postao mi je dio svakodnevnog života. Inicijativa za ovo priznanje potekla je pločansko – neretvanske sportske sredine, od ljudi i klubova s kojima desetljećima surađujem. Oni najbolje znaju što sam i koliko radio – istaknuo je Jurica Vukojević.

Rođen je 16. studenog 1956. godine u Pločama. U sportu je bio prvo kao vaterpolist i košarkaš. Izvrstan plivač, sjajan strijelac u kapici vaterpolskih klubova iz Ploča i Rogotina.

S kolegama iz Gimnazije 1973. godine osniva prije pola stoljeća Košarkaški klub Ploče, a ostalo je zapisano kako je upravo on u prvoj utakmici kluba postigao prvi koš. Igrao je pod koševima desetak godina, a potom je trenirao juniore pa seniore. Bio je i košarkaški sudac. Pokrenuo je 1996. godine školu košarke, a 1999. godine oformio i veteransku sekciju. I danas je u klubu, i to na dužnosti tajnika.


Vukojević je pomagao u radu brojnih pločanskih klubova. Bio je osamdesetih godina tajnik najuspiješnijeg pločanskog kluba, Ženskog rukometnog kluba Dalmatinka, ali i Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče. Iskazao se je kao dobar organizator mnogih turnira u košarci i malom nogometu, te kao moderator svih pločanskih klubovi – stoji između ostalog u obrazloženju odluke o dodjeli Nagrade.

Sportsko novinarstvo dio je njegovog života od 1975. godine. Vodi emisiju na Radio postaji Ploče. Dopisnik je Sportskih novosti, suradnik Hrvatskog radija i Delta radia. Neizostavan na nogometnom travnjaku Jadrana, u pločanskom Domu sportova, i ne samo na sportskim terenima u gradu Ploče…

Za svoj rad dobio je godišnju Nagradu Zbora sportskih novinara Hrvatske 2016. godine za praćenje Maratona lađa na Neretvi, a prije toga i Nagradu grada Ploča 2006. godine.

– Naravno, moj rad u sportu ne prestaje ovom Nagradom za Životno djelo Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, već mi je ona poticaj za dalje – istaknuo je neumorni Vukojević, te najavio nove projekte.

Piše: Tonči Vlašić/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci