Sport

Počinje rukometni Euro, Hrvatska večeras protiv Francuske!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

DANAS počinje Europsko prvenstvo u rukometu, koje će se do 30. siječnja održavati u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska je reprezentacija smještena u skupinu C u mađarskom Szegedu, gdje će joj prvi protivnik biti olimpijski prvak Francuska, danas od 20:30.

Dva dana kasnije igrat će sa Srbijom, a za kraj joj u ponedjeljak ostaje susret s Ukrajinom. Samo dvije reprezentacije iz svake od šest skupina kvalificirat će se u drugu grupnu fazu, iz koje će svaka od dvije skupine po šest momčadi dati po dva polufinalista.

Francuska na startu

Već na početku natjecanja selekcija Hrvoja Horvata ima najteži mogući posao protiv zemlje s kojom se na europskim prvenstvima sastala 10 puta, a pobijedila je samo dvaput, posljednji put još prije 10 godina, na Euru 2012.


“Svi znamo tko je Francuska i da je s njima uvijek velika borba kroz cijelu utakmicu i da su to strašno teške utakmice. Pripremili smo se, imamo plan i dogovor, ali tek ćemo na terenu vidjeti kako će to izgledati. Koronavirus je imao velikog utjecaja na nas i na njih, a parket će pokazati tko kome više nedostaje”, rekao je vratar Ivan Pešić.

Priključuju se Cindrić i Marić

Dobre su vijesti da se hrvatskoj reprezentaciji u posljednji tren priključuju Luka Cindrić i Marino Marić, kojima su posljednji PCR-testovi dali negativan rezultat. Ako i po dolasku u Szeged budu negativni, moći će zaigrati već protiv Francuza.

Utakmica počinje u 20:30, izravni televizijski prijenos možete pratiti na RTL-u. Druga utakmica skupine, između Srbije i Ukrajine, počinje u 18 sati, a nju možete gledati u prijenosu na RTL-u 2.

Tag