Sport

Počinje prvoligaški rukomet: IZAZOVNA  SEZONA  ZA  DALMATINKE

U subotu, 14.rujna, kreće nova sezona u konkurenciji rukometnih prvoligašica. Za naslov prvakinja natjecat će se 14 sastava, jedan više nego prošle sezone. Podravka Vegeta brani titulu najboljih, pobjednice su i kupa, a kao i lani jedina prava konkurencija u toj utrci za najuspješniji sastav ponovno će im biti zagrebačka Lokomotiva.

Zamet (Rijeka) i Trešnjevka (Zagreb) ispali su u drugoligašku konkurenciju, novi sudionici prvoligaške karavane su Sinj, Dugo Selo 55 i 1234 Virovitica. Naša Dalmatinka prošle sezone je bila odlična sedma, nova sezona za sastav trenera Ivana Jerkovića bit će, po svemu sudeći, znatno teža i izazovnija. Prije svega zbog izostanka najbolje igračice Renate Vladimir. Svi se slažu da je Dalmatinka s Renatom jedna, bez nje druga ekipa. Renata očekuje prinovu u obitelji i svi joj želimo najbolje u novoj, majčinskoj ulozi, sigurno je da će ona biti najveća navijačica svojim mladim suigračicama. Neće biti niti Petre Marinović, mlada golmanica karijeru nastavlja u Francuskoj. Iz spiska igračica za novu sezonu vidljivo je da u kadru više nisu Lucija Cvijanović i Matea Krilić, splitske studentice.

Dalmatinka je u pripremnom razdoblju odigrala samo dva susreta, na turniru u Sinju pobijedile su Split 2010, izgubile u finalu od Gruda. Malo je to za ocjenu što i koliko mogu u novoj, dugoj i iscrpljujućujoj sezoni. Trebat će dosta strpljenja i ustrajnosti za ispunjenje osnovnog cilja, a to je ostanak meðu prvoligašicama. Nakon dugo godina među prvoligašicama su tri dalmatinska kluba, svi se nadaju ostanku pa sljedeće sezone dočekati i četvrti, Vranjic.


Na otvaranju nove sezone Dalmatinka je domaćin Bjelovaru, kvalitetnom sastavu koji je prošle sezone natjecanje okončao na trećem mjestu, isto izgleda planiraju i ovoga puta. Dva prošlosezonska susreta ova dva sastava bila su zanimljiva i neizvjesna, posebno onaj u Pločama, oba puta slavio je Bjelovar. Kako će biti u subotu, početak u 19 sati, teško je prognozirati. Gošće jesu favorit, na papiru, a Dalmatinkama nema druge nego na parketu pružiti maksimum pa što bude. Inače, Pločanke trebaju jednostavno ići iz susreta u susret, koncentrirati se na prvog sljedećeg suparnika i gledati samo sebe. Najvažnije je nastojati što prije skupiti dovoljno bodova za ostanak, sve ostalo se zaboravlja.

  • Teško mi je bilo što konkretno reći, najaviti. Trebamo se boriti i koliko budemo jaki kao kolektiv tako ćemo na kraju i proći – kratko će trener Ivan Jerković.

Licencirane su 22 igračice za predstojeću sezonu: Andrijana Vlatka Jelčić, Petra Sršen, Anamarija Nikolac, Magdalena Žderić, Martina Šendo, Anđela Lovrić, Gabrijela Čupić, Josipa  Oršulić, Anđela Sušak, Iva Žderić, Anđela Zelić, Andrea Klarić, Antonija Krilić, Anđela Domić, Lucija Galov, Mia Družijanić, Ema Barbir, Lana Jarak, Karla Jerković, Lara Jurina, Nera Cvijanović, Nives Jevdić.

RASPORED DALMATINKE U SEZONI 2019/20: Dalmatinka – Bjelovar, Koka – Dalmatinka, Dalmatinka – Sinj, Podravka Vegeta – Dalmatinka, Dalmatinka – Osijek, Dalmatinka – Zrinski, Umag – Dalmatinka, Dalmatinka – Murvica, Dugo Selo 55 – Dalmatinka, Dalmatinka – 1234 Virovitica, Lokomotiva – Dalmatinka, Dalmatinka – Sesvete Agroproteinka, Split 2010 – Dalmatinka.

RASPORED 1.KOLA (14.rujna): SINJ Sinj – Osijek, KOPRIVNICA  Podravka Vegeta – Koka, ČAKOVEC Zrinski – Split 2010, UMAG Umag – Sesvete Agroproteinka, CRIKVENICA  Murvica – Lokomotiva, DUGO SELO Dugo Selo 55 – 1234 Virovitica.

Jurica Vukojević