Sport

Počinje 2. uskrsni turnir u stolnom tenisu

Danas počinje 2. Uskrsni turnir u stolnom tenisu u organizaciji STK Ploče. Na turnir se prijavilo 40 igrača koji su podijeljeni u osam skupina po pet igrača. Večeras se igraju mečevi u skupinama A, B, C i D, dok se sutra igraju mečevi u preostalim skupinama E, F, G i H. Završnica se igra u nedjelju.

U ovom tekstu napravit ćemo kratku analizu svake skupine i prognozirati tko su favoriti u pojedinoj skupini. Iz svake skupine dalje prolaze dva prva igrača.

SKUPINA – A
1. ZDRAVKO STOJIĆ
2. PETAR TOKIĆ
3. SREĆKO PEKO
4. JURE ŠETKA
5. NIKOLA VLAHOVIĆ


Izraziti favorit ove skupine, ali i cijelog turnira definitivno je Jure Šetka. Iskusni Metkovac koji igra s “travom” (guma koja na sebi ima čepiće), doslovno izluđuje svoje protivnike. Šetka je u sjajnoj formi i teško je očekivati da može napraviti neki kiks na ovom turniru. Za drugo mjesto u skupini trebali bi se boriti Nikola Vlahović, koji je lani osvojio treće mjesto na ovom turniru, i Srećko Peko. Nedavno su ova dva igrača odradili sjajan meč u Ligi, a slavio je Peko. Vidjet ćemo hoće li još jednom uspjeti nadmudriti Vlahovića, ili će pobjeda otići na drugu stranu. Mladi Zdravko Stojić dobro napreduje, ali još nije na nivou da može iznenaditi nekog od spomenute trojke. Petar Tokić je prvi put na turniru i vidjet ćemo što će pokazati

SKUPINA – B
1. MARIJAN MIKULIĆ
2. KARLO GAŠIĆ
3. MARIN VUČKOVIĆ
4. NIKOLA ĆENDO
5. BERISLAV VUČUREVIĆ

Prvo ime ove skupine je mladi Karlo Gašić. Veliki talent postupno se nadograđuje s radom i Karlo je sve bolji i bolji. Iza njega je tjedan dana stolnoteniskog kampa kojeg je odradio u Dubrovniku. Od Karla se na ovom turniru očekuje najmanje polufinale, a ne bi bilo iznenađenje i da osvoji turnir. Na drugom mjestu će vjerojatno biti Berislav Vučurević. Iskusni teoretičar koji stolni tenis ima u malom prstu ne bi smio imati problema protiv Nikole Vučkovića i Nikole Ćende, dok će mu Gašić biti pravi izazov.

SKUPINA – C
1. BRANKO GRANČIĆ
2. DANKO KATIĆ
3. MIHOVIL OBRVAN
4. DUŠKO NIKOLAC
5. TOMISLAV DAMIĆ

Ovo je skupina u kojoj je zaista teško prognozirati tko bi mogao proći. U prednosti nad ostalima je ipak Tomislav Damić koji je sjajno igrao za Rogotin u Ligi. Za drugo mjesto borit će se odlični Mihovil Obrvan i iskusni Duško Nikolac. Međutim, ne treba otpisati ni Grančića ni Katića i lako se može dogoditi da netko od “favoriziranih” kiksa, ili protiv Grančića ili protiv Katića.

SKUPINA – D
1. ŽELJKO KOSTREŠ
2. JOSIP BEBIĆ
3. FRANE JERKOVIĆ
4. ILIJA KARIĆ
5. ANTONIO LOVRIĆ

Na prvu bi se reklo da iz ove skupine dalje idu Antonio Lovrić i Frane Jerković, međutim, u ovoj skupini bi moglo biti svega. Iskusni bivši igrač i trener Ilija Karić je uvijek nepredvidiv, mladi Josip Bebić redovito osvaja medalje na županijskim natjecanjima u svojoj kategoriji, a Željko Kostreš mogao bi biti iznenađenje ove skupine. Sve u svemu – vrlo zanimljiva skupina.

SKUPINA – E
1. FILIP BUNTIĆ
2. VINKO BARBIR
3. DUJE VULETIĆ
4. DRAGAN MARIĆ
5. VEDRAN ŠETKA

Ako smo rekli da je skupina D zanimljiva, onda je skupina E super zanimljiva. U ovoj skupini može svatko svakoga dobiti. Kada bi četvorica išla dalje bilo bi nezahvalno prognozirati, a što onda reći kad dalje idu dvojica? Ovo je skupina bez favorita!

SKUPINA – F
1. ANTE KNEZOVIĆ
2. JOZE ČAVAR
3. IVICA EREIZ
4. TOMISLAV ZAKIĆ
5. VINKO ŠETKA

Za ovu skupinu vrijedi sve ono što je napisano i za skupinu E!

SKUPINA – G
1. IVAN GRGURINOVIĆ
2. JURE VOLAREVIĆ
3. MILE EREŠ
4. ANTONIO BARBIR
5. SRETAN MEDAK

Prvi reket ove skupine, ali i cijelog turnira, je prošlogodišnji finalist i osvajač drugog mjesta – Jure Volarević. Možemo slobodno reći da će Jure kao prvoplasirani iz ove skupine ići dalje, ali zato će biti zanimljiva borba za drugo mjesto u skupini. U prednosti nad ostalim igračima je Sretan Medak koji ima savršeno razrađenu tehniku i taktiku i ono što je važno u stolnom tenisu, mirnu glavu. Mile Ereš je iskusni igrač koji uvijek može iznenaditi i ako ga krene mogao bi poremetiti račune Medaku i Ivanu Grgurinoviću. Mladi Grgurinović će “iz sjene” čekati priliku za napasti drugo mjesto. Antonio Barbir nije imao previše sreće u ždrijebu i teško je očekivati da može upisati pobjedu u ovoj skupini.

SKUPINA – H
1. JURICA LEBURIĆ
2. ORLANDO GLAMUZINA
3. ANĐELO ŠETKA
4. SRETAN MAREVIĆ
5. NIKOLA GAŠPAR

U ovoj skupini prezentirat će nam se i dva nova igrača, Jurica Leburić i Nikola Gašpar, momci koji će iduće sezone igrati za ekipu Peračko blato. Favorit ove skupine definitivno je Orlando Glamuzina. “Landa” je puno napredovao u stolnom tenisu i u odnosu na prošlogodišnji turnir ove godine očekuje se njegov plasman u završnicu. Međutim, pošto ne znamo još uvijek pravu kvalitetu Leburića i Gašpara, reći ćemo da je borba za drugo mjesto u skupini sasvim otvorena i sigurno će šanse imati i Marević i Šetka.

STK PLOČE