Sport

Početak dobar, slijede nova dokazivanja

Nova, znatno izmijenjena i mlađa momčad plavih s ušća Neretve dobro je ušla u novu natjecateljsku sezonu. Nakon tri odigrana kola 2. NL upisali su domaću pobjedu protiv Hrvaca i dva remija na strani, kod Grobničana, pa Karlovca. Za sada su uz vodeću Opatiju jedini bez poraza, a uspješno su apsolvirali i susret pretkola Hrvatskog kupa u Drlju protiv Tomislava.

Rana je faza sezone, međutim po onoj da se dan po jutru poznaje, moglo bi se reći kako je pred jadranašima još jedna uspješna sezona. Evo, kako na dosadašnji razvoj situacije gleda prvi operativac kluba, neumorni direktor Petrit Pero Dulaj.


-Generalno smo zadovoljni s prve tri utakmice ligaškog natjecanja, a posebno kup pobjedom. Dakle, i dalje nas čeka borba na dva fronta, u kupu imamo priliku u osmini finala dočekati Hajduk, ako se naravno sve stvari poslože. Hajduk ima laganiju zadaću, a nama neće biti nimalo lako pobijediti Belišće. No, motiva neće nedostajati, većini igrača bi to nadmetanje bilo kruna dosadašnje karijere – uvodno će Dulaj, vraća se na početak sezone, pa naglašava:

– Oformili smo praktički novu momčad, uglavnom je to skup mladih igrača željnih dokazivanja. Momci svakim danom marljivo uče i trude se, nema popusta kod Miše, na kraju im se trud isplatio, pogotovo na gostovanju u Karlovcu.

Žao nam je što se pri kraju priprema ozlijedio jedan od kapetana i najiskusnijih igrača Petar Raguž, a čim se vratio, u Karlovcu je pocrvenio tako da čeka kaznu, nadamo se minimalnoj. On je važna karika naše igre. Ujedno, zbog ozljede, praktično od prvog kola nemamo Duju Manenicu. Slijedi mu stanka, pa smo morali pronaći još jednog braniča.

O bliskoj budućnosti i o onome što ih čeka Dulaj će brzopotezno:

-Svaka utakmica ima svoju težinu i važnost, sada nam je u prvom planu sve ove dobre igre oploditi pobjedom protiv Bjelovara.

Radi se o kvalitetnoj momčadi, tako da ćemo morati ostaviti zadnji atom snage na terenu. Doduše svaka će utakmici biti takva, jer liga je dosta izjednačena.

Idemo iz susreta u susret, raspored je zgusnut, no što je tu je, svaki dan svima slijedi nova borba, novo dokazivanje.

Tekst: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Foto: Tonči Vlašić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci