Sport

Počela je nova pikado sezona

Prošli tjedan je odigrano prvo kolo pikado lige.

U prvoj ligi susreli su se ekipe PK Ragusa i PK Pojezerje. Gospari su rutinski odradili utakmicu i na koncu slavili rezultatom 11-5. Pored stare ekipe igrača PK Ragusa istaknut ćemo novog igrača Peru Butigana, koji je u prvom susretu ostvario 3 pobjede i time potvrdio da je dobar izbor za pojačanje. Izgubio je jedan susret i to protiv Romea Grbavca koji je kao veliko pojačanje PK Pojezerje dobio sva 4 susreta. Drago nam je da ćemo ovog velikog igrača, s već ostvarenim rezultatima na državnom i međunarodnom nivou, gledati iz kola u kolo u našoj ligi. U drugom susretu PK Stablina je slavila nad PK Pojezerje 2 rezultatom 9-7. I ovdje ističemo pojačanje domaće ekipe – Siniša Brečić koji je u 3 susreta pobjedio.
U drugoj ligi ove godine imamo 3 nove ekipe PK Lucky darts, PK Zeleni strijelac Vrgorac i PK Amigo 2. Želimo im dobrodošlicu u naš savez i puno dobrih utakmica. PK Lucky darts je ostvario i prvu pobjedu u srazu sa PK Amigo 2. Ovdje ističemo zanimljivu činjenicu da u PK Lucky darts igraju 3 juniora. Drugi susret druge lige nam je donio utakmicu PK Amigo i PK Zeleni strijelac u kojoj je slavio Amigo.

Pratit ćemo utakmice ovaj i sljedeći tjedan i onda nam slijedi prvi ovogodišnji masters 18.11.2017 koji organizira PK Stablina.

Tekst: Pikado savez DNŽ
Foto: pixabay.com