Sport

POBJEDA PROTIV ARGENTINE DONOSI ČETVRTFINALE

Nakon uvjerljive pobjede protiv Bahreina pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom na 27.SP u Egiptu je dvoboj s Argentinom.

Susret je to drugog kruga, 2.kola skupine II, susret izravnih suparnika za plasman u četvrtfinale. Kauboji protiv gaučosa, uspješniji će najvjerojatnije uz Dansku osigurati put među osam najboljih. Naši reprezentativci se dižu iz susreta u susret, novi pomak na bolje očekujemo u ovom važnom susretu.

Argentina je ozbiljna reprezentacija,igraju ozbiljan, brz i atraktivan rukomet. Njihov glavni igrač je Diego Simonet, suigrač našeg Marina Šege iz francuskog Montpelliera. U posljednja dvije utakmice kauboji su podigli samopouzdanje i s optimizmom gledaju prema večerašnjem nadmetanju koje kreće u 18 sati.


Malo vraćanja u povijest, Argentina nas je pobijedila rezultatom 30:29 2003.godine na otvaranju SP u Portugalu, kasnije smo osvojili zlato. Ovoga puta poraz bi nas udaljio od četvrtfinala, međutim vjerujemo da taj scenarij nećemo gledati.

Kvaliteta je na našoj strani, samo ozbiljno i koncentrirano od prve sekunde. Gusta, čvrsta obrana i tečni napad vodi nas do željenog ishoda. (jv)

Tag