Sport

Pobjeda Porto Tolera za ostanak u vrhu 2.HMNL-jug

Derbi 14.kola 2 HMNL-jug zasluženo je pripao malonogometašima Porto Tolera. Jedanaestom pobjedom Pločani su ostali na vrhu i nakon ove dionice, te mirno čekaju nove izazove i ispite.

Ujedno, učenici trenerskog tandema Malić – Matić uzvratili su Murteru za prvi upisani poraz u jesenskoj polusezoni. 1. PORTO TOLERO 14 11 1 2 62:45 (+17) 34.

Derbi je opravdao očekivanja, bilo je zanimljivo i uzbudljivo, a gosti su opravdali status kvalitetne i kompaktne momčadi. Naravno, domaćini bolji suparnik, posebno u nastavku susreta. Očito Pločani moraju sami sebi zakomplicirati situaciju na parketu, a onda idu to ispravljati i težim putem krenuti po puni plijen. Izjednačeno je bilo nakon prvih 20 minuta, a onda blitzkrieg u razmaku od tri minute (29.-32.) uz tri pogotka za uvjerljivih 4:1. Gosti su ublažili poraz na podnošljivu razliku na konačnih 5:3.


S dva pogotka Ivan Arar se vratio nakon golgeterskog posta i sada je na učinku od 15 realizacija. U pravo vrijeme se vratio na stare navike iz prvog dijela, a u strijelce se upisao Zlatko Zlaja Kušurin i bilježimo dva autogola gostiju, njihov kapetan Ljubić i Celić. Gosti su u 18.minuti poravnali na 1:1 autogolom Žare Viskovića, tako da su i u tim situacijama domaćini bolje prošli.

Gledatelja 100, igrač utakmice Ivan Arar. U sljedećem kolu Porto gostuje u Splitu kod Geniusa.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci