Sport

POBJEDA IMPERATIV I REALNOST: Gusar domaćin fenjerašu Hajduku iz Vela Luke

Tri su kola do kraja jesenske polusezone među prvoligašima naše županije, a u 9.kolu pozornost najviše privlači derbi vodećeg dvojca Croatia – Metković koji se igra u Gabrilima.

Ishod ovoga susreta mogao bi odrediti jesenskog prvaka, trenutno su oba kluba na učinku od 19 bodova. Kominski žuti nakon poraza u neretvanskom derbiju protiv Metkovića na svojoj Pržini ugostit će velolučkog Hajduka 1932, momčad koja se nalazi na posljednjem mjestu sa samo tri boda i utakmicom manje.

Gusar je apsolutni favorit, međutim to mora potvrditi na terenu. Realno je očekivati puni plijen momčadi trenera Stjepana Vlahovića Ćombe, kako sam kaže pobjeda je imperativ i sva razmišljanja idu u tom smjeru. Naravno, opreza i ozbiljnosti nikad nije viška, nogomet zna biti čudna igra, igra iznenađenja.


Momčad bi se trebala kompletirati i u svlačionici Žute podmornice očekuju se manje više svi koji su izostali s prethodna dva susreta.

RASPORED 9.KOLA 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske (nedjelja, 15.studenog u 14 sati): Gusar – Hajduk 1932, Orebić – Maestral, Croatia – Metković, Sokol – Slaven, Župa dubrovačka – Konavljanin, Jadran Smokvica – Žrnovo. (jv)