Sport

POBJEDA DONOSI POTVRDU STATUSA: Boćari u nedjelju igraju protiv Slivna

U nedjelju je na rasporedu kompletno zadnje 18.kolo 3 HBL – jug, svi susreti se igraju u isto vrijeme.

Prvak je poznat, to je Torcida Osojnik, Prud će okončati natjecanje na zadnjem 9.mjestu, bez obzira na ishod zadnjeg nastupa, i ispada. Predzadnji će u dodatne kvalifikacije za ostanak, a igrat će se jedan susret na neutralnom terenu protiv prvaka županijske lige.

Da bi izbjegli taj scenarij boćari Ploča moraju pobjediti Slivno, u slučaju poraza ili remija Sokol domaćom pobjedom bi preskočio Ploče i onda bi plavi s Močvare u neizvjesne dodatne kvalifikacije. Slivno je nominalno domaćin, svoje domaće susrete igrali su u metkovskom Boćarskom domu, ali može se, ne može igrati u zatvorenom pa će se susret dogovorom klubova igrati na Močvari.


Pločani će biti kompletni i nadaju se da bi mogli do pobjede, poznato je kako u velikom broju slučajeva tijekom ovog prvenstva domaćin pobjeđuje. Vrijedi zbiti redove i pokušati ostvariti rezultat koji bi im donio izbjegavanje, uvijek neizvjesnih, dodatnih kvalifikacija.

U svakom slučaju, sretno našim boćarima!

RASPORED 18.KOLA 3 HBL – JUG (nedjelja, 20.lipnja): Slivno – Ploče, Umčani – Prud, Sokol – Omladinac, Torcida Osojnik – Rijeka, slobodna HVIDRA Gromača. (jv)