Sport

Pobjeda Dalmatinke za poticaj, u srijedu je na rasporedu gostovanje kod Trešnjevke

Uspješno su rukometašice Dalmatinke apsolvirale otvaranje u povratničkoj prvoligaškoj sezoni. Svladan je Zrinski iz Čakovca rezultatom 20:17 i to je u ovom trenutku najvažnije. Upisani su vrijedni bodovi, bodovi poticaja za daljnje nastupe. Ukratko, odlično otvaranje i prvih 25 minuta, zatim pad i prazan hod do 44. minute i onda ponovno vraćanje na dobru početnu igru i uspješna završnica za zasluženo slavlje.

– Nisam zadovoljan realizacijom, moglo je to bolje pa bi bilo i manje stresnih minuta. Bodovi se pišu, djevojkama pohvale za dobre minute i borbenost a iz pogrešaka se uči pa se nadam kako neće ponavljati neke brzopletosti. Kod Renate i Anđele se vidi što znači iskustvo igranja u prvoligaškoj konkurenciji , idemo dalje i s optimizmom gledam naprijed – osvrt je trenera Ivana Jerkovića.

Već u srijedu, 19. rujna, na rasporedu je 2. kolo i gostovanje u Zagrebu kod Trešnjevke, koja je pak poražena u Varaždinu od Koke rezultatom 29:21.

– Putujemo na dan susreta koji se igra s početkom u 20 sati i probat ćemo odigrati najbolje što možemo. Tradicionalno dobro igramo u gostima protiv Trešnjevke. U Varaždinu je bilo izjednačeno do 45. minute, u završnici je Trešnjevka pala i ostala praznih ruku. Nemam detaljnih spoznaja o njihovoj igri, na nama je da prezentiramo svoju igru, probat ćemo ubrzati tranziciju, koristiti što više igračica, pa što bude – najavljuje strateg Dalmatinke.

Nakon srijede i susreta 2. kola slijedi stanka zbog reprezentativnih akcija, susreta protiv Finske i Kine. Nastavak natjecanja slijedi 6. listopada kada u Ploče stiže Lokomotiva predvođena Teom Pijević i Anamarijom Boras.


Tekst i foto: Jurica Vukojević