Sport

“Pobijedio sam karcinom, a sad trčim za one koji se još bore”: Dočekajmo Krstijana u subotu i u Pločama

“ZLATNA VRPCA – 7 maratona u 7 dana”,  simbolična utrka od Splita do Tivta u Boki Kotorskoj koju predvodi splitski maratonac Kristijan Sindik startala je jutros s Marjanskih vrata. U obračun sa gotovo 300 kilometara Sindik je krenuo na Svjetski dan borbe protiv raka, spojivši tako sportske poruke izdržljivosti , odlučnosti i hrabrosti sa humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Dječju onkologiju KBC-a Split.

„Jako dugo želio sam ostvariti ovaj pothvat, i kada sam kao onkološki bolesnik prije par godina ležao u bolnici, samo sam razmišlja o tome. Sada kada vidim koliko je ljudi došlo dati potporu, mogu samo reći da nam je uspjeh jedina opcija! Pozivam sve još jednom da se uključe u ovu akciju i da doniraju sredstva za Odjel dječje onkologije KBC-a Split“, izjavio je Kristijan Sindik, tvorac akcije 7 maratona u 7 dana.

Ovaj humanitarno-sportski podvig zamišljen je tako da zainteresirani donatori kupuju kilometre na ruti, minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura, a na raspolaganju je ukupno 295 kilometara. Svi zainteresirani sudionici ove akcije mogu donirati sredstva direktno uplatom na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.


Današnja, prva od sedam ruta od 42 kilometra, prolazi kroz Split, a odvijat će se preko Bačvica, prema Stobreču, Podstrani, Dugome Ratu, Omišu, Nemiri i Stanićima sa završetkom u Ruskamenu, gdje će se Kristijan i njegov tim odmoriti i sutradan nastaviti prema Makarskoj. Prosječna brzina kretanja trkača u ovoj utrci je oko šest minuta po kilometru, a završetak rute očekuje se u ranim popodnevnim satima.

Spomenimo da se u subotu u poslijepodnevnim satima očekuje i u Pločama.

SLOVO ORGANIZATORA

“Zlatna Vrpca – 7 maratona u 7 dana” je potpuno volonterski projekt u svrhu prikupljanja sredstava za odjel dječje onkologije KBC Split.

OPIS

Kao organizator akcije, te i sam onkološki bolesnik, odlučio sam istrčati 7 maratona u 7 dana, na dionici između Splita i Tivta.

Dva grada uz koje sam vezan korijenima i emocijama.

Ove godine nema Split Maratona u veljači, ali trčanja u Splitu i oko njega bit će itekako. Ovo je za sve trkače jedan od izbora i jedna od nesvakidašnjih prilika.

Start je 4. veljače, na Svjetski dan borbe protiv raka.

RUTA

  1. maraton – START, Split, Marjanska vrata – Ruskamen
  2. maraton – Ruskamen – Drašnice
  3. maraton – Drašnice – Ploče
  4. maraton – Ploče – Ston
  5. maraton – Ston – Orašac
  6. maraton – Orašac – Čilipi
  7. maraton – Čilipi – Tivat, riva Pine, CILJ

KAKO I VI MOŽETE SUDJELOVATI?

  1. Kupnjom jednog kilometra po osobi.

Što to znači? Na ruti je ukupno na raspolaganju 295 kilometara (7 maratona) za koje možete izvršiti uplatu na račun odjela dječje onkologije KBC Split. Minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura za uplate iz inozemstva, a mogu se uplatiti i veći iznosi u skladu s Vašim mogućnostima.

Broj humanitarnog računa:

HR1424070003106794371

  1. Dijeljenjem ove objave na Vašoj Facebook stranici
  2. Podrškom duž rute, bilo u vidu trčanja skupa sa mnom pojedinu dionicu ili dio dionice, ili da, bez obzira na organiziranu logistiku s moje strane, donesete okrepu u Vašoj organizaciji i stilu.

Dionicu koju želite istrčati sa mnom nužno NE sadrži broj koji ste kupili. Broj kupljenog kilometra je simbolične vrijednosti.

  1. Anonimnom donacijom/uplatom na humanitarni broj računa. HR1424070003106794371
  2. Nešto po Vašem izboru, a što smatrate da bi moglo biti korisno.

Ukoliko se svih 295 km “proda” ili “kupi” otvorit ćemo opciju “drugi krug”, pa ” treći krug” itd…jer nećemo nikome uskratiti mogućnost da napravi nešto dobro.

Za napravit nešto dobro je uvijek pravo vrijeme, a najbolje je DANAS.

Kristijan Sindik

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci