Sport

Po prvi puta gradovi na vrijeme ispunili svoje financijske obaveze prema Lađarima

dado obradović by metkovic news

Optimističkim tonom od samog početka tiskovne, predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović izvijestio je nazočne novinare, da je organizacijski sve spremno za održavanje ovogodišnjeg Maratona lađa. Slijede brzinske utrke u utorak 4. kolovoza nakojoj će se natjecati za startne pozicije 40 ekipa, od kojih će njih 33 veslati Maraton.

6. kolovoza vesla se 2. Maraton lađarica, na kojem će veslati 10 ekipa. Veslat će se etapa od Opuzena do Metkovića, Metković će predstavljati Gusarice i Metkovke. Interesantna je i ekipa iz daleke Latvije. Poslije utrke lađarica na Trgu kraljaTomislava održat će se Lađarska noć.

Naglašeno je da su svi Gradovi (Metković, Opuzen i Ploče) već ispunili svoje financijske obveze za ovogodišnji Maraton, s tim da je Opuzen pokrio ukupne zaostatke iz prošlih godina, a Ploče polovicu, s tim da će drugu polovicu riješiti do početka ovogodišnjeg Maratona. Županija je također uplatila dio sredstava za ovogodišnji Maraton i na raspolaganju za sve potrebe.


Svoje obveze su ispunili i glavni sponzor, tako da je ove godine već plaćeno dobavljačima oko 90 % obveza.

Ponovo se uvodi i prateći vlak, za koji karte dijeli Udruga Lađara Neretve kao poklon. Vlak kreće kad i počinje utrka, u 17 sati, a iz Ploča se vraća u 22 sata. Bit će i prateći brodovi, za koje se ulaznica kupuje u Udruzi.

Ove godine u suradnji sa Pomorskom policijom onemogućit će se korištenje, skutera, malih brodica i drugih plovnih sredstava koji nisu na službenom popisu Maratona, a prijestupnici će se strogo kažnjavati. Ova mjera je uvedena zbog nepotrebnog pravljenja valova, koji otežavaju lađarima veslanje.

Jedan dio visokih uzvanika neće moći biti nazočan, zbog otvaranja Alkarskog muzeja u Sinju, tako da je vjerojatno da će izostat i dolazak premijera Milanovića. Jednostavno su se preklopili datumi – rekao je Obradović. Maratonu će nazočiti Predsjednica RH Kolida Grabar Kitarović.

Možemo im samo čestitati na primjernoj organizaciji i zaželjeti da na dan održavanja XI. Maratona lađa 8. kolovoza 2015. g. bude sve kako su planirali, po mogućnosti da im se i vrijeme zahvali lijepim i sunčanim danom.

Tekst i foto: www.metkovic-news.com