Sport

Ploče dobile viceprvaka Hrvatske u streličarstvu

Dana 10. i 11. ožujka 2017. godine u Ljubešćici, Novi Marof, u organizaciji streličarskog kluba „Grebengradski streličari“ i Hrvatskog streličarskog saveza, održano  je  dvoransko državno  prvenstvo,  na kojem je sudjelovalo 200 najboljih streličara iz  Hrvatske. Naši Pločani Ivica Buljan i Ante Beader nastupali su za streličarski klub „Sagitta libera“ iz Dubrovnika.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja gađalo se 20 serija s po 3 strijele, da bi se potom pristupilo raspucavanju, gdje je za pobjedu potrebno skupiti 6 bodova.

Prvi dan se natjecao Ivica Buljan u kategoriji “olimpijski luk”, gdje je ušao u 1/16 finala te nakon duge borbe je pobjedio 7-3 Vuka Kašića iz SK „Dalmacija“ iz Splita. U 1/8 finala pobijedio je rezultatom 6-4  Maria Hegeduša iz SK „Katarina Zrinski“ iz Čakovca te se plasirao u četvrtfinale, gdje je i zaustavljen rezultatom 6–0 od strane Alena Remara, mlade nade hrvatskog streličarstva. Zauzevši izvrsno 8. mjesto na državnom prvenstvu očekujemo i bolje rezultate u predstojećoj sezoni turnira na otvorenom.


Drugi dan je nastupio Ante Beader, koji je uslijed dobrog rezultata u 1/16 finala bio slobodan, te se u 1/8 finala borio protiv Dobroslava Oštreka iz SK „Navaho“ iz Jelžabeta, gdje se pri rezultatu 5-5 pristupilo gađanju samo jednom strijelom „zlatna strijela“, tko pogodi bliže centru, te je prošao dalje pogodivši „devetku“. U 1/8 finala Beader je pobijedio Eduarda Zniku iz SK “Koros“ iz Kutine rezultatom 6-0, plasiravši se u polufinale, gdje ga je dočekao Ivica Vugrinec iz SK „Navaho“ iz Jelžabeta, kojega je također pobijedio 6-0. U finalu državnog prvenstava Beader je izgubio od neprikosnovenog rekordera Roberta Potrkača iz SK „Glina“ iz Gline te je time ostvario svoj najbolji rezultat osvojivši državnu srebrenu medalju u kategoriji „goli luk“.

Završetkom državnog prvenstva okončana je sezona metnog streličarstva u zatvorenom, a naši streličari se ovom prilikom zahvaljuju Gradu Pločama i Športskoj dvorani Ploče, koji su im omogućili treniranje i napredak, bez kojega ne bi bilo moguće ostvariti ovaj izniman rezultat.