Sport

Pločanski streličari sudjelovali na Mimoza kupu u Herceg Novom

Tijekom veljače u Herceg Novom slavi se 50-i jubilarni praznik Mimoza. Cvijet mimoza potječe iz Južne Amerike, a u Boku Kotorsku donijeli su ga pomorci kao uspomenu na svoja putovanja. U sklopu dana Mimoze streličarski klub „Savina“ iz Herceg Novog, u suradnji sa Streličarskim savezom Crne Gore dana 17. veljače 2019. godine u Igalu organizirali su 10. Indoor turnir WA 2X18, na kojemu su sudjelovali natjecatelji iz Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Naši Pločani Ivica Buljan i Ante Beader također su već treću godinu sudionici ovoga Mimoza kupa. Ivica Buljan nastupao je u kategoriji „olimpijski luk“, gdje se u kvalifikacijskom dijelu turnira plasirao među prvih 8 streličara. Uspješan je bio u četvrtini finala, međutim, u tijesnoj borbi zaustavljen je u polufinalu te je zauzeo izvrsno 4. mjesto. Ante Beader nastupio je u kategoriji „goli luk“ te je u konačnici zauzeo 2. mjesto i osvojio još jednu medalju za dubrovački streličarski klub.

Treninzi se nastavljaju u Športskoj dvorani Ploče kako bi se što bolje pripremili za nadolazeći turnir početkom ožujka u Banja Luci.