Sport

Pločanski streličari s međunarodnog turnira u Crnoj Gori donijeli medalje

Streličarski klub “Zatočnik” iz Danilovgrada u suradnji sa Streličarskim savezom Crne Gore organizirao je 29. rujna 2019. godine u Spužu međunarodni outdoor turnir WA 720, koji se ujedno vodio kao Državno prvenstvo Crne Gore, a na kojemu su nastupili natjecatelja iz Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Turnir je održan na nogometnom igralištu u vremenu od 9 do 17 sati, a streličar Ivica Buljan natjecao se u kategoriji “olimpijski luk”, gdje se u kvalifikacijskom dijelu turnira gađalo 12 serija po 6 strijela, da bi se potom pristupilo raspucavanju po 3 strijele, gdje je za pobjedu potrebno skupiti 6 bodova. Buljan se plasirao u četvrtfinale te polufinale, gdje je u konačnici zauzeo 3. mjesto i osvojio brončanu medalju. Ante Beader natjecao se u kategoriji “goli luk”, gdje je u kvalifikacijskom dijelu turnira zauzeo prvo mjesto, a kroz raspucavanje osvojio zlatnu medalju za dubrovački streličarski klub „Sagitta libera“.

Streličari su u postupku osnivanja i registracije Streličarskog kluba “Ploče” te se očekuje da će od slijedeće godine početi braniti boje našega Grada!