Sport

Pločanski streličari na Prvenstvu RH u Glini

Dana 19. kolovoza 2018. godine u Glini, u organizaciji streličarskog kluba „Glina“ i Hrvatskog streličarskog saveza, održano je državno metno prvenstvo na otvorenom WA 720 na kojemu je sudjelovalo 160 najboljih streličara iz Hrvatske.

Naši pločani Ivica Buljan i Ante Beader nastupali su za streličarski klub „Sagitta libera“ iz Dubrovnika. U kvalifikacijskom dijelu natjecanja gađalo se 12 serija sa po 6 strijela da bi najbolje plasirani strijelci pristupili raspucavanju. Ivica Buljan natjecao se u kategoriji olimpijski luk gdje je između 25 streličara zauzeo 6. mjesto u kvalifikacijama i plasirao se u 1/16 finala. Nakon ostvarene pobjede zaustavljen je u 1/8 finala gdje se kod rezultata 5-5 prišlo gadjanju zlatne strele gdje bolji pogodak nosi pobjedu. Protivnik našeg Ivice, trener Varaždinskog streličarskog kluba Cvijetoslav Zorman, je pogodio bolje pa je u konačnici Ivica zauzeo 9. mjesto. Ante Beader natjecao se u kategoriji goli luk gdje je u konkurenciji od 21 streličara u kvalifikacijama zauzeo 6. mjesto i plasirao se u 1/8 finala. Pobjedom je ušao u četvrfinale gdje je zaustavljen i u konačnici je zauzeo 5. mjesto.

Iznad navedeni rezultati potvrdjuju kvalitetu i požrtvovnost naših streličara koji se uz nedostatke iskustva i sredstava uspješno natječu protiv valikih klubova koji imaju tradiciju i sredstva za unapredjenje i vrhunske rezultate.


S ovim je završena sezona metnog streličarstva na otvorenom u RH, ali očekujemo nastupe naših streličara na turnirima u Banja Luci, BiH i Podgorici, Crnoj Gori.

Naši streličari se ovom prilikom zahvaljuju „Luci Ploče“ koja im je omogućila prostor za treniranje, kao i Gradu Ploče koji im je u svemu dao podršku. U listopadu se otvara indoor sezona i osnivanje streličarskog kluba u Pločama.